SVI DIJELE OVO PISMO, PROVJERITE ZAŠTO: Mama je svojoj kćerkici napisala što sve NE SMIJE napraviti u životu…Odgajati djecu nije baš mačji kašalj, a pogotovo ako želite odgojiti savjesne, zdrave, pametne i snažne pojedince koji će uvijek ostati svoji, a uz to poštovati druge ljude oko sebe i kojima neće biti teško pomoći, ali isto tako niti reći ‘ne’ kad je to potrebno.

Toni Hammer je mama koja svoju kćerkicu odgaja upravo na ovakav način. I, iako je teško i komplicirano, uvijek se trudi davati najbolje od sebe. A jedan genijalan primjer njenog vrlo savjesnog odgoja jest i pismo koje je Toni napisala svojoj kćerkici, a zatim ga je prije nekoliko dana objavila i na Facebooku.


Naravno, pismo je odmah postalo viralno i ljudi su ga počeli masovno dijeliti, a reakcije i komentari uglavnom su i više nego pozitivni.

Evo što je Toni poručila svojoj kćeri, evo što želi da njena kćerkica NE radi. Dosta moćno…

“Mojoj kćeri,

Nemoj se ispričavati kad netko drugi naleti na tebe.

Nemoj govoriti “oprosti što te toliko gnjavim.” Jer, ne gnjaviš. Ti si osjećajna osoba koja razmišlja svojom glavom i zaslužuješ poštovanje.

Nemoj se previše truditi smišljati razloge zašto ne možeš izaći s frajerom s kojim zapravo ne želiš izaći jer ti se ne sviđa. Nikome ne duguješ objašnjenje. Jednostavno ‘Ne, hvala ti’ trebalo bi biti sasvim dovoljno.

Nemoj previše razmišljati o tome što sve možeš pojesti pred drugim ljudima. Ako si gladna, jedi, i jedi što god ti želiš. Ako ti se jede pizza, nemoj naručiti salatu samo zato što je oko tebe hrpa ljudi. Naruči vražju pizzu.

Nemoj brinuti oko toga da ti kosa uvijek bude duga samo kako bi netko drugi bio sretan zbog toga.

Nemoj obući haljinu ako je ne želiš obući.

Nemoj ostajati kod kuće zato što nemaš s kime izaći van. Izvedi samu sebe van. Iskusi nešto sama, za sebe…

Nemoj se ustručavati plakati. Plakanje znači da tvoji osjećaji žele izaći van. To nije slabost. To je posve ljudski…

Nemoj se smijati samo zato što ti je netko drugi rekao da se nasmiješ.

Nemoj se bojati nasmijati na vlastite šale.

Nemoj govoriti ‘da’ samo kako bi bila pristojna. Slobodno reci ‘ne’, jer, to je tvoj život.

Nemoj skrivati vlastita mišljenja. Izražavaj ih jasno i glasno. Tvoj se glas mora čuti.

Nemoj se ispričavati zato što si svoja. Budi hrabra i prekrasna, kakva već i jesi. I budi uvijek i isključivo svoja!”

Njena je objava dosad podijeljena više od šest tisuća puta, a skupila je i gotovo devet tisuća reakcija, koje su i više nego pozitivne. A što vi kažete na ovo njeno pismo koje je napisala kćerkici? Slažete li se?


Izvor: net.hrPOGLEDAJTE JOŠ
loading...