STRAVIČNA ISPOVIJEST: “IMAM 11 I PROSTITUTKA SAM, a moje frendice od 9 g. zarade više jer su djevice”

Netflixova hit serija Narcos opet je pozornost svijeta usmjerila na grad, nekoć poznat kao najnasilniji na svijetu, koji je nakon smrti kralja droge 1993. godine ubrzo stekao novi, također nimalo laskavi nadimak.

medellin-djecja-prostitucija-02

Zbog velikog porasta “trgovine” seksualnim uslugama i “dostave” djevica na zahtjev – od kojih su neke stare svega devet godina – ovaj je kolumbijski grad dobio naziv “najvećeg bordela na svijetu”.

Grad je trenutačno u rukama La Oficine ili “Ureda”, jedne od najvećih kriminalnih organizacija u povijesti zemlje, koja se osim prostitucijom bavi i drogom te trgovinom ljudima.

Grad je dospio u središte pozornosti nakon što je Netflix počeo prikazivati seriju Narcos, koji prati uspon i pad Pabla Escobara, a čija se druga sezona počela prikazivati prošli tjedan.

Escobar je bio ozloglašen i po tome što je volio spavati s djevicama, a sada seks turisti mogu raditi isto za premium cijenu.

‘Ne žele djevojke nego djevojčice’

“Jedan Kolumbijac mi je jednom rekao da ako se stavi krov nad Medellin da će to biti najveći bordel na svijetu”, kaže Guillermo Galdos, latinoamerički dopisnik britanskog Channela 4.

Novinar je razgovarao i s jednom od djevojaka koje rade na ulicama Medellina, gdje je prostitucija legalna, ali je zakonska dob za seks 18 godina.

“Imate Kineze, Brazilce, Europljane… Stranci dolaze sa svih strana, sve vrste ljudi…”, ispričala je 16-godišnja Daniella, koja se bavi prostitucijom od 11. godine.

medellin-djecja-prostitucija-01

“Oni traže maloljetnu osobu, a zatim još mnogo toga. Oni ne žele djevojke koje imaju šesnaest ili sedamnaest godina. Oni žele djevojčice od jedanaest, deset ili devet”, kaže.

Galdos je razgovarao i sa ženom koja kaže da ju je banda upozorila da su njezinu kćer uočili kao potencijalnu djevicu na “prodaju”.

“Rekli su da je moja kći ‘kandidat’ i da je velika vjerojatnost da će je odvesti”, ispričala je Maruja. “Oni su rekli ‘ne sada, ali dijete je primijećeno'”.

Objasnila je da nije to ispričala svojoj kćeri, ali je stalno upozorava da bude oprezna, da ne uzima novac od stranaca i da vrišti ako je netko pokuša oteti.

Samo biznis

U snimci se također vide šokantni trenuci kada dva pripadnika bande La Oficina, čiji je identitet ostao nepoznat, 10-ak minuta “obrađuju” dvije djevojčice od 14 godina.

Snimka prikazuje muškarce na skuteru kako prilaze dvjema tinejdžericama, razgovaraju s njima prije nego što ih zatraže telefonski broj.

“Bude li moguće, mi ćemo ih testirati… Daj im nekoliko poljubaca i gledaj koliko će se daleko odmaknuti”, kaže jedan od muškaraca.

“Igramo se s njihovom nevinošću – ne zanima nas romantika, nije riječ o srcu”, kaže.

“Ovo je poduzetništvo, posao”, naglašava.

Stari prdonja bez imalo kajanja

Galdos je posjetio i zatvor u kojem Paul Brailsford, jedini Britanac osuđen za seks s djetetom u Kolumbiji, služi kaznu od 20 godina.

Uhićen je 2011. godine u hotelskoj sobi s fotografijama seksualnog zlostavljanja djece te je optužen za seks s dvije djevojčice, u dobi od 12 i 14 godina.

Brailsford ne pokazuje nimalo kajanja i uporno tvrdi da je nevin jer nije imao pojma da su djevojke maloljetne.

No, Galdos je otišao na razgovor s 12-godišnjom Naomi, koja sada ima 16 godina, a njezina majka mu je rekla da ju je Brailsford obradio nakon što ju je vidio na plaži te da ju je nakon toga zlostavljao nekoliko mjeseci.

Gradska uprava Medellina obrušila se na Galdosovu reportažu i tvrdnje da je grad “najveći bordel na svjetu”.

“Mi ne minimaliziramo probleme s kojima se suočavamo, ali odbijamo pristrano izvještavanje u kojem se Medellin uvijek pokušava stigmatizirati”, napisao je na Twitteru gradonačelnik Aníbal Gaviria.

Channel 4 je objavio da je nakon emitiranja priloga 2014. godine provedeno nekoliko policijskih racija u kojima su djeca spašena od seksualnog zlostavljana i iskorištavanja.

Grad je također najavio nove programe financiranja za policijsku borbu protiv dječje prostitucije.

Pogledajte video:

Izvor: net.hrPratite nas na FB!
Lajkujte i podržite našu stranicu
×
Did you like it?
Share it on Facebook
  Pratite nas na Facebooku