STRAHOTA U TUZLI: Uginulo štene koje su dječaci silovali drvenim štapom…

Službenici MUP-a TK u utorak su zaprimili prijavu građana o silovanju petomjesečnog šteneta, koje je nakon ukazane pomoći, nažalost, uginulo.

57c58e2e-37e4-4d93-9905-73900a0a0a64-psic-preview

Naime, na Facebooku je jedna od građanki napisala kako su dječaci starosti oko deset godina u naselju Brčanska Malta drvenim štapom silovali bespomoćno štene.

U objavi na Facebooku navedeno je kako su i prije sedam dana, dječaci sa Brčanske Malte drvanim štapom silovali psa.

– Ova djeca su budući monstrumi, psihopate – zaključila je autorica Facebook statusa, koji je zgrozio tuzlansku javnost i animirao službenike policije na provjeru takvih navoda.

57c58e2b-f578-4a65-96f5-73900a0a0a64-psic-facebook

Jučer smo kontaktirali i Veterinarsku stanicu u Tuzli, a u neoficijelnom razgovoru rečeno nam je kako ovakav slučaj, odnosno ukazivanje pomoći povrijeđenom štenetu, nije zabilježen.

Stravičan događaj šokirao je i stanovnike naselja Brčanska Malta, koji zahtjevaju da se imena dječaka koji su drvenim štapom silovala štene i imena njihovih roditelja javno objave. Iako je jučer pronijeta informacija kako su identifikovani počinioci ovog gnusnog i nezapamćenog (ne) djela, u MUP-u TK nisu mogli potvrditi takvu informaciju, kazavši nam kako su u toku provjere prijave koju su zaprimili u 15.05 sati.

Izvor: avaz.ba