STIŽE NOVI UREĐAJ kojim će policija ZNATI kršite li zakon, iako vas nije vidjela!Alkotester bi u skoroj budućnosti mogao dobiti jednako jakog novog prijatelja. Za razliku od mjerača koncentracije alkohola u krvi, sudionici u prometu ovog će se imati razloga bojati i u trenucima potpune trezvenosti, jasno bude li odobren i prihvaćen od provoditelja zakona i ogriješe li se o propise sigurnosti u vožnji.

Nespes


Aparat naziva Textalyzer provjerava aktivnost mobilnog telefona i doznaje je li on bio korišten u trenucima policijske istrage slučaja. Ukratko, Textalyzer je aparat koji ima mogućnost vađenja i dekodiranja podataka s mobilnog telefona kao što su pozivi, kontakti, kalendar, tekstualne poruke, multimedijske datoteke i slično, odnosno ima mogućnost otkrivanja onoga što ste radili i s kim ste to radili. A sve navedeno ima mogućnost obraditi odmah, dok je osoba koja je sudjelovala u slučaju istrage još uvijek na licu mjesta.

Policijski nalog širi njegove opcije

Naravno, sve ovo će se barem za sada događati u Sjedinjenim Američkim Državama bude li prijedlog zakona koji stiže od Terrencea Murphyja, senatora iz New Yorka, prihvaćen. Izraelska tvrtka Cellebrite trebala bi se pobrinuti za materijalizaciju njegove ideje. Sasvim je, ipak, logično pritom se i zapitati o kršenjima prava na privatnost i mogućnostima zloporabe. Zato je cijela priča u ovome trenutku svedena tek na prijedlog provjere korištenja mobitela u trenucima koji su prethodili razlogu zbog kojeg je do istrage došlo.

Ostali sadržaj telefona bio bi pritom zamračen, odnosno nečitljiv, no s policijskim nalogom podaci s njega postali bi dostupni. Jer, barem na početku istrage, policiji bi vitalno pitanje trebalo biti je li mobitel bio korišten u trenucima prije nesreće, a ne s kim se osoba u tim trenucima dopisivala i kakav je točno sadržaj poruke. No, o tome više kada ili ako Textalyzer dobije zeleno svjetlo za uporabu.


Izvor: net.hrPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline