STAHOTA: Curica (4) umrla u kolima Hitne, uzrok je ŠOKIRAO LIJEČNIKEČetverogodišnja djevojčica koja je poput još nekih njenih vršnjaka u niškom vrtiću bolovala od vodenih kozica u srijedu je preminula na putu za bolnicu.ž

hitna


Samo dan nakon njene smrti u vrtiću je proglašena epidemija, međutim preliminarni rezultati obdukcije pokazuju da to nije jedino oboljenje koje je četverogodišnjakinja imala.

Stravična situacija odigrala se u srijedu u Nišu kada je četverogodišnja djevojčica preminula u kolima Hitne pomoći na putu iz Doma zdravlja do Dječje klinike, piše Blic. Prije toga mališanku su u Dom zdravlja dovezli roditelji. Liječnica koja ju je pregledala izjavila je kako je djevojčica bila u vrlo teškom stanju.

“Neposredno po prijemu dijete je izgubilo svijest. Odmah je započela reanimacija. Uključen je kisik, dana ampula i adrenalin, a dijete nije reagiralo na ubod”, ispričala je dr. Snežana Ivanović navodeći kako je potom stavljena u kola Hitne u kojima je i preminula.

U vrtiću proglašena epidemija

Dan nakon smrti četverogodišnjakinje, pišu Južne vesti, u vrtiću koji je pohađala utvrđena je epidemija vodenih kozica od koje je i sama djevojčica bolovala. No, je li od njih i preminula utvrdit će se tek nakon obdukcije. U Institutu za javno zdravlje, pak, kažu da preliminarni rezultati analize obdukcijskih briseva pokazuju da je riječ o beta-hemolitičkom streptokoku.

Epidemiolog Branislav Tiodorović upozorio je roditelje u Nišu da ne stvaraju paniku jer je smrtnost kod varičele iznimno mala.

“Ovakvo nešto do sada nije zabilježeno, koliko znam. Postoje komplikacije koje može izazvati visoka temperatura ili pad imunološkog sustava, ali se one dogode u manje od 7 posto slučajeva. A najteže komplikacije u ispod 1 posto”, pojašnjava dodajući da je riječ o bolesti koju preboli više od 90 posto ljudi.


Izvor: juznevesti.comPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline