SRCE DA PUKNE: Suprug obradovao svoju teško oboljelu ženu za godišnjicu braka… A EVO KAKOKada muškarac i žena stupaju u bračnu zajednicu,oni se svjesno zavjetuju u bračne ljubav i postaju ‘ne više dvije, već jedna osoba…

57b01eb4-1200-4066-8b57-43010a0a0a6c-laura-preview

“Obećajem ti da ću biti s tobom u dobru i u zlu, u bolesti i zdravlju.”, ovako obećajemo prilikom svečanog čina, ali koliko nas zapravo održi obećanu riječ?


Kako brzo zaboravljamo što bračni zavjet uistinu jest. To je obveza pred Bogom da ćemo do kraja života služiti jedno drugom u ljubavi, ali šta ako se desi da se jedno od supružnika razboli toliko da nije sposoban čak ni da brine sam o sebi a kamoli o svom partneru?

Ovakvih slučajeva ima dosta u svijetu, ali rijetko ko ostane uz zavjet i istinski, čak i u bolesti ostaje uz partnera i još mu svaki dan pokušava uljepšati život.

Carl Gilbertson je jedan od njih, i ono što je on učinio za svoju suprugu je nesvakidašnje, a njena reakcija je rekla više od riječi.

Laura, koja je vrlo mlada obolila od multiple skleroze je žena kojoj trebamo zavidjeti jer kraj sebe ima ovakvog čovjeka.

slika-1

Multipla skleroza (MS) je progresivna i degenerativna bolest koja pogađa centralni živčani sustav, uključujući mozak, optički živac i kralješničku moždinu. Ova teška bolest kod osoba izaziva vremenom potpunu nepokretljivost i još uvijek nije pronađen lijek za potpuno izlječenje.

Carl je htio na jedinstven način dokazati Lauri koliko mu znači, čak i pored njene bolesti.

Tražio je pomoć od školovanih muzičara kako bi sve izlegledalo što uvjerljivije i kako bi Laura zauvijek pamtila ovaj dan.

Dočekali su je ispred trgovačkog centra uz pjesmu ‘Just the Way You Are’.

Carl je izjavio da je taj dan bio nervozniji nego na dan vjenčanja.

Koliko je samo Lauri značio ovaj gest njenog supruga najviše govore njene emocije.

Pogledajte i podijelite video s prijateljima:


Izvor: novi.baPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline