SPASIMO JOŠ JEDAN ŽIVOT: Pomozimo Ireni da dobije bitku za životIrena Đurđević, 1980 godište, je medicinska sestra zaposlena u sarajevskom Zavodu za Transfuzijsku medicinu FBiH, i godinama je bila posvećena radu sa dobrovoljnim darivaocima krvi.

irena

Dugogodišnji je inzulin ovisni dijabetičar sa razvijenim kasnim komplikacijama šećerne bolesti. Pored toga, na hemodijalizi je od marta 2014. Godine. I pored svega, stanje se pogoršava. Irena je uspjela ući u program kadaverične transplantacije bubrega u Francuskoj, a donor bubrega je njena majka.

Za ovaj izuzetno složeni i životno važni operativni zahvat je potrebno 80.000 KM.

U akciju su se uključili i uposlenici sarajevske Transfuzije, te ovim putem molimo sve koji su u mogućnosti, da novčano pomognu ovoj vrijednoj medicinskoj sestri na njenom putu ozdravljenja.

Broj transakcijskog računa je 1613000072317532.

Uplate iz inostranstva se mogu vršiti na IBAN CODE : BA391613000072317532.

Humanitarni telefon je ‎090 291 004.

Poštovani forumaši, kao zdravstvenom radniku i Ireninom kolegi, teško mi je da opišem šta znači kada se neko od mojih kolega teško razboli.

Iako cijeli život radimo na spašavanju života, često ne misleći uopšte na sebe, nekada i nekoga od nas dohvati ono najgore.

Oni koji znaju i cijene naš rad, neka ovaj apel rašire i pokušaju pomoći. Mi kolege smo odlučili da trajno izdvojimo jedan dio naših prihoda za njene potrebe sve dok se, akoBogda, ne završi ta teška procedura. Hvala vam.


Izvor: fokus.baPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline