SPASILA JOJ ŽIVOT: Beba osjetila da majka ima rak, EVO KAKO…

Zahvaljujući sinu od šest mjeseci Engleskinja Sara Bojl otkrila je da ima tumor na dojci. Ona je prethodno nekoliko puta bila na skeniranju dojke i svaki put su joj govorili da je u pitanju benigna cista.

Sara (26) je ispričala da je Tedi, koji sad ima godinu dana, vrištao i odbijao kad god bi pokušala da ga nahrani iz desne dojke.

Zabrinuta njegovim odbijanjem, otišla je kod doktora koji ju je uputio u bolnicu na skeniranje i biopsiju, piše 24sata.

Dvije nedjelje kasnije dobila je rezultate koji su pokazali da ima drugi nivo trostruko negativnog raka dojke.

Sara sada prima hemoterapiju, a planira dvostruku mastektomiju s rekonstrukcijom grudi.

– Tedi je moj heroj – da nije bilo njega nikad ne bih ni posumnjala da imam rak. Moj doktor je rekao da dojenje pomaže da se uspostavi duboka veza između majke i djeteta, a u mom slučaju dojenje je učinilo mnogo više od toga – spasilo mi je život – ispričala je Sara.

– Tedi je očigledno primijetio da mlijeko iz moje desne i lijeve dojke nije isto, da mlijeko iz desne ima drugačiji miris i ukus. Moj doktor je rekao da je to prvi put da je čuo za tako nešto i bio je šokiran. Rekao mi je da imam mnogo sreće što sam odlučila da dojim, inače je pitanje kad bi se otkrila moja bolest – priča Sara.

Ona je prvi put primijetila kvržicu na dojci u julu 2013. godine, ali kad je otišla na pregled rečeno joj je da ima cistu i da nema zbog čega da brine.

Cista se povećavala, ona je još pet puta išla na kontrole, ali bi odgovor ljekara uvijek bio isti – nije maligni tumor…

Izvor: Alo.rs