ŠOKIRALI SE: Naručila 2 cappuccina, srušila se kad je stigao RAČUN

Rovinjski ugostitelj koji je na svojoj terasi gostima dva cappuccina naplatio čak 72 kune sad se pravda odlukom gradonačelnika koji je uoči same sezone preselio njegovu terasu na dugo mjesto.

pxl_280315_10319121

Da je to, kaže, znao ne bi u posao ulagao, a sada uloženo na neki način mora i vratiti.. Pritom ističe da u lokalu ima dva cjenika i da je onaj s većim cijenama za inozemne goste.

Nakon što je u medijima objavljena priča kako u rovinjskom Roxy baru dva cappuccina koštaju nevjerojatne 72 kune, svoju stranu priče Glasu Istre odlučio je iznijeti i sam vlasnik terase na kojoj su gosti sporni kapučino pili.

“Istina je da sam za strane goste dignuo cijenu, no nitko ne pita zbog čega. Dakle, prvo što želim demantirati je to da sam domaćem gostu naplatio 72 kune za dva cappuccina, jer svi koji zalaze u moj objekt upoznati su s postojanjem dva cjenika – za domaće i strane goste. Račun koji je došao do medija naplaćen je stranim gostima, a od domaćih uzet sa stola i podmetnut kao njihov”, kazao je Damir Humar ističući kako nikome nije napravio ništa nažao.

Iznenadno preseljenje

Humar tvrdi kako on ne guli strane goste jer svatko u cjeniku može vidjeti koliko što košta. No, njegova cijena, veli, odskače jer je “njegova” terasa, koja je na jednom mjestu bila duže od desetljeća, odlukom gradonačelnika Rovinja premještena na drugu lokaciju, bez ikakvog ranijeg nagovještaja i obavijesti da bi mu to pred sezonu moglo biti naloženo.

Za to je, kaže, doznao na ulici prije pisane odluke Grada pa je terasu sam prije pisane odluke napustio i preselio se. Humar inače za svoja 34 četvorna metra terase u gradski proračun godišnje uplati oko 40 tisuća kuna.

130 metara od šanka do terase za jednu kavu

No, ugostitelj tvrdi da je ranije znao da će biti premješten, a ne uoči Uskrsa kad počinje sezona, možda bi promijenio lokaciju ili čak posao.

“Doveden sam pred gotov čin po sistemu “uzmi ili ostavi”. A ne znajući što mi se sprema u svoj sam objekt uložio novac koji sad trebam zaraditi i vratiti. Eto, to je razlog zbog kojeg sam podigao cijene, uz činjenicu da danas moji konobari i ja moramo hodati 130 metara od šanka do stola na terasi za jednu kavu”, priča Humar dodajući kako je u prvu terasu instalirao vanjske kamere i WiFi što sad može baciti u vodu.

Izvor: net.hr