ŠOKANTNA PORUKA: “Razvedeni koji ponovo uđu u brak NE SMIJU imati intimne odnose! Moraju živjeti kao…”

Razvedeni parovi koji se ponovno vjenčaju trebali bi se u novim brakovima suzdržavati od seksa i s novim partnerima živjeti ‘kao brat i sestra’.

Denver's Archbishop Charles Chaput To Move To Helm Of Philadelphia's Archdiocese

Jedna je to od smjernica za “seksualnu pristojnost” koju je vjernicima u svojoj nadbiskupiji dao filadelfijski nadbiskup Charles Chaput, inače poznat po vrlo konzervativnim stavovima, piše Independent.

U braku kao ‘brat i sestra’

Njegove smjernice objavljene su na web-stranici nadbiskupije. Chaput smatra da razvedene osobe s novim bračnim partnerima trebaju razvijati odnos kao brat i sestra, a ne kao muž i žena jer samo tako mogu primiti sakrament pokore, odnosno ispovijed.

Nadbiskup Chaput ističe u svojim ‘smjernicama’ kako je ‘samosavladavanje moguće’ te da je suzdržavanje od tjelesnog iskušenja ‘snažan element duhovne pripreme za trajni zajednički život’.

‘Moralna konfuzija’

Nadbiskup Chaput drži da istospolni odnosi izazivaju ‘moralnu konfuziju u zajednici’. Njegove smjernice objavljene su 1. srpnja i očito su pod utjecajem apostolske pobudnice pape Franje o ljubavi u obitelji ‘Amoris laetitia’ koja je objavljena početkom travnja.

Izvor: net.hr