ŠOKANTNA PLJAČKA NA MORU: Lopovi imaju novu taktiku varanja kupača – pomoću djece!Turisti su u zadnji čas uhvatili, po svemu sudeći, čitavu obitelj koja pljačka turiste u Loparu.

Zlatni rat

Kako prenosi Riječanin, u subotu oko 13 sati , ljhudi na plaži u Livačina kod Lopara vidjeli su komešanje, a potom i turista iz Češke kako lovi djevojčicu od 13-14 godina. Kada su stigli do parkiranih automobila u obližnjoj borovoj šumici nastala je rasprava, a momak je pokazivao na donji dio kupaćeg kostima djevojčice.


U jednom trenutku momak je podigao svoj novčanik u zrak i rekao da ga je djevojčica opljačkala. Tada se djevojčica, zajedno s roditeljima koji su u međuvremenu pristigli, dala u bijeg – ona prema obližnjoj šumi, a roditelji prema svome automobilu želeći, očigledno, što prije napustiti mjesto događaja.

U bijegu su ih spriječili djelatnici obližnjeg ugostiteljskog objekta. Jedan od njih potrčao je za djevojčicom, drugi je pratio roditelje do auta, dok je jedna žena razgovarala s umalo opljačkanim češkim turistima kako bi doznali što se točno dogodilo, te je potom pozvala policiju.

Podnesena prijava

Djelatnici ugostiteljskog objekta do dolaska policije zapriječili su svojim vozilom i tijelima vozilo roditelja osumnjičene djevojčice. Rapska policija na poprište incidenta stigla je vrlo brzo, te su oštećeni turisti i osumnjičena obitelj prevezeni u policiju postaju gdje je napravljen zapisnik o događaju i poduzete sve mjere kako bi se rasvijetlile činjenice. Po povratku na plažu, oštećeni češki turisti prenijeli su očevicima informaciju kako je protiv osumnjičenika za krađu podnesena prijava.

Način navodne krađe i organiziranost pri bijegu upućuje da je u pitanju obitelj i skupina s razrađenom taktikom, a u sve su uključili i djevojčicu u koju bi malo tko mogao posumnjati. Zato, osim za policiju tu ima posla i dječju pravobraniteljicu.


Izvor: net.hrPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline