SNIMLJENA ZAPLJENA VOZILA U SARAJEVU: “Halo, ba, nisam ja papak. Nemojte mene” (VIDEO)Sarajevska policija gotovo svakodnevno oduzima automobile za čijim se volanom nalaze „višestruki povratnici u vršenju teških saobraćajnih prekršaja“.

zapljena-696x456

U posljednjih mjesec dana oduzeto ih je blizu 60. Ekipa televizije Hayat proteklog vikenda, u noćnoj smjeni boravila je s policijskom patrolom i svjedočila zapljeni vozila.

Podsjetimo, na području KS, policijski službenici su od 1. oktobra do 2. novembra ove godine oduzeli 52 motorna vozila i dva mopeda od višestrukih povratnika u vršenju najtežih oblika prekršaja iz oblasti sigurnosti u saobraćaju.

Ukupan njihov dug po osnovu novčanih kazni je oko 180.000 KM.

Oduzeta vozila se nalaze na depou u Butmiru na kojem MUP KS odlaže privremeno oduzete automobile, većinom nakon saobraćajnih nesreća s teškim posljedicama, a odnedavno i automobili oduzeti vlasnicima koji su povratnici u kršenju zakona.

MUP KS je praksu oduzimanja automobila povratnicima u činjenju krivičnih djela, kada je riječ o saobraćajnim prekršajima, intenzivno počeo nakon što je bh. javnost uzdrmao slučaj Sanjina Sefića koji je u oktobru u Sarajevu automobilom usmrtio dvije pješakinje.

Pogledajte video:


Izvor: fokus.baPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline