SNIJEG NAPRAVIO HAOS U HRVATSKOJ I SLOVENIJI: Prevrnuo se autobus pun putnika, kolaps na cestamaViše osoba je povrijeđeno nakon slijetanja autobusa u Rečičkoj ulici kod Karlovca, na cesti D-36, javlja Kaportal.

Saobraćaj je u prekidu zbog uviđaja, a radio Mrežnica saznaje da je povrijeđeno barem šestero osoba, ali prema prvim podacima nisu teško. Svi će biti prevezeni u karlovačku bolnicu na daljnje preglede i obradu.


Inače, dijelove Hrvatske je oko podneva zahvatila velika promjena vremena, a u Gorskom kotaru, Lici i dijelovima sjeverne i sjeverozapadne Hrvatske pada gusti snijeg, zbog čega povremeno dolazi i do problema u prometu.

Kako javlja IstraMet, na autocesti A6 prema Zagrebu zbog snijega se vozi otežano, jednim trakom. HAK upozorava da su kolnici mokri i skliski od kiše u Istri, sjevernom Primorju, Lici i Dalmaciji, dok u Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pada susnježica. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru i Lici, ima je i na autocestama A6 Rijeka-Zagreb između čvora Bosiljevo 2 i Kikovica i A1 između čvora Bosiljevo-tunel Mala Kapela.

U Gorskome kotaru navečer mogao bi nastati snježni pokrivač viši od 10 cm. Počet će padati i u Lici, a u noći na subotu, nošen jakom i olujnom burom, moguć je i ponegdje na sjevernom Jadranu, javlja Vakula. Prije toga puhat će podjednako jako jugo i južni vjetar, prolazno i jugozapadni, a nevolje prijete i od obilne kiše – tokom petka često i uz više od 50 litara kiše po četvornome metru, gdjegod vjerojatno i bliže 100.

Problemi i u Sloveniji

Zbog jakog snijega koji od petka ujutro pada u većem dijelu Slovenije znatne su teškoće u prometu koji se odvija usporeno, a na pojedinim dionicama potrebna je i upotreba lanaca, piše “24sata.hr”.

Policija na pojedinim pravcima odvaja teretna vozila, a vozačima se savjetuje da vožnju prilagode uvjetima na cesti i planiraju vrijeme putovanja.

Mokar snijeg koji se zadržava na asfaltu izazvao je više prometnih nesreća, a snježne padaline će se, po najavama meteorologa, popodne još intenzivirati, posebno u sjevernim i sjeverozapadnim krajevima.

U nizinama bi tokom današnjeg i sutrašnjeg dana moglo pasti do 40 centimetara snijega, a u visokom gorju i do 70, zbog čega se ne preporuča odlazak u planine jer postoji opasnost od lavina.

U mjestu Medvode, blizu Ljubljane, jutros je na lokalnoj cesti došlo do prevrtanja cisterne koja je prevozila tekući kisik, zbog čega je promet bio više sati obustavljen, a dio susjednih kuća evakuiran, dok nije objavljeno da opasnosti više nema.

Na Bledu je došlo do prevrtanja turističke brodice koja je s obale prevozila putnike na Bledski otok pa je desetak putnika palo u hladnu vodu, ali su svi izvučeni bez posljedica. Kako javljaju lokalni mediji, nezgoda se dogodila zbog nepažnje turista iz Južne Koreje koji su svi prešli na jednu stranu broda, u pokušaju da izvuku dvojicu kolega, nakon što su oni pali u jezero.


Izvor: novi.baPOGLEDAJTE JOŠ
loading...