“Smršao sam 70 kilograma – ovo je deset trikova za uspjeh”Iskušavao je razne dijete, ali kilogrami nikako nisu nestajali. Tada je odlučio isprobati ovih deset trikova i reziltat je bio fantastičan – na očigled je počeo mršavjeti.

3459570eafa5416848e1

Da će jednog dana biti osobni trener i savjetovati ljude koji se bore s viškom kilograma, Joe Bernstein iz SAD-a nije ni sanjao. Sa svega 25 godina težio je 154 kilograma. Nije bio zadovoljan svojim izgledom i odlučio je svoj život preuzeti u svoje ruke – nije želio čekati da se nešto slučajno dogodi jer je znao od toga nema ništa.


Iskušavao je razne dijete, ali kilogrami nisu nestajali. Tada je promjenio neke navike, a rezultat je bio fantastičan – izgubio je čak 70 kilograma.

Ovo je njegovih top deset savjeta za uspjeh:

1. Prestanite piti kalorije Izbjegavajte piti gazirane napitke, sokove i zaslađene čajeve. Čak i ako je to jedina navika koju ćete promijeniti – to vam može pomoći da izgubite 22 kilograma u tri mjeseca. Ljudi nisu svjesni kako ponekad na dan popijemo čak 2000 kalorija.

2. Zaboravite gotove obroke na poslu Umjesto toga ponesite kutijicu napunjenu zdravom hranom koju ste pripremili kod kuće.

3. Provodite manje vremena u automobilu na cesti Bicikl će vam pomoći da uštedite nekoliko sati svojeg slobodnog vremena, a istovremeno ćete sačuvati živce i trošiti kalorije. Slobodno vrijeme možete potrošiti na zdravo kuhanje i trening.

4. Naučite kuhati ukusna jela Pokušajte uživati u tome – istražujte recepte na internetu, gledajte kulinarske emisije ili se upišite na tečaj kuhanja.

5. Pokušajte shvatiti vrijednost prirodne hrane Svakako je bolje birati domaće i svježe proizvode koji će “oživjeti” vaše nepce i pomoći tijelu da gubi na težini.

6. Nabavite psa Aktivna jutarnja šetnje sa svojim četveronožnim prijateljem je najbolja stvar koju možete napraviti kako bi ubrzali metabolizam i potaknuli aktivnost mozga. Za to baš i nije neophodno nabaviti psa, ali je važno da pronađete razlog za svakodnevnu jutarnju šetnju.

7. Kupujte organsku hranu Tu se ne radi o marketinškim parolama kao što su “GMO free” ili “Organski proizvod” – riječ je o stvaranju navike biranja kvalitetnije hrane. Istina, takva hrana je skuplja, ali opet je daleko jeftinija od kupovine gotovih jela.

8. Obratite pažnju na kvalitetu mesa Odlična je ideja povećati broj vegetarijanskih obroka, što znači više povrća, voća, orašastih plodova, sjemenki, žitarica i mahunarki. Ali, ako se niste spremni odreći mesa, tada obratite pažnju na njegovu kvalitetu, podrijetlo itd.

9. Okrenite leđa odnosima koji vas vuku prema dnu Nakon prekida s bivšom ženom, Joe je morao svoj život graditi iznova, i to je za njega bio potpuno novi život – zdrav i svjestan. Svakome se dogodi da se u životu nađe u nekom odnosu koji zapravo ne nosi ništa dobro.

10. Promijenite sebe – i fizički i psihički Ako ne želite da vam se kilaža vrati na staro, važno je učiniti više od same prehrane i vježbanja. Važno je sam sebe mentalno se dovesti u red – od početka odricanja od starih navika pa sve do trenutka kada shvatite kako ste se promijenili, da ste to novi vi, piše Bright Side.


Izvor: 24sata.hrPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


 Lajkajte nas na Facebooku!