SMATRA DA JE NUKLEARNI RAT NA VIDIKU – ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENJE PUTINA: Zar ne shvatate da se svijet uvlači u rat? (VIDEO)Ruski predsednik Vladimir Putin izdao upozorenje u svetskim medijima da se svet polako kreće ka nuklearnom ratu.

RUSSIA-POLITICS-PUTIN

On je govoreći sa inostranim novinarima na Ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu 17. juna rekao zašto smatra da je rat između Rusije i Zapada gotoo neizbežan.

Putin je napao novinare da stalno ponavljaju laži i dezinformacije koje im serviraju SAD o antibalističkim raketnim sistemima u istočnoj Evropi. On je istakao da je otkriveno da je laž da ti raketni sistemi treba da služe kao zaštita od iranskih projektila.

On je saopštio novinarima da je Rusija predvidela da će SAD za nekoliko godina moći da prošire domet tog sistema na 1.000 km. Tada će ruski nuklearni potencijal i nuklearna ravnoteža između SAD i Rusije pasti u vodu. Putin je u potpunosti izgubio strpljenje u razgovoru sa novinarima, kritikujući ih što slepo pomažu nastanak nuklearnog sukoba ponavljajući američku propagandu.

„Mi znamo šta se dešava iz godine u godinu i oni znaju da mi to znamo. Samo vama mogu da pričaju bajke i vi u njih verujete šireći tu priču dalje građanima svojih država. Vi ne osećate kakva se opasnost bliži i to me brine. Kako ne shvatate da se svet uvlači u rat? Oni se pretvaraju da se ništa ne dešava, a ne znam kako vi gutate sve te laži“, rekao je predsednik Putin.

Pogledajte video:


Izvor: webtribune.rsPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline