Sjećate li se čovjeka koji radnicima kupuje automobile i šalje ih na Sejšele? Sada radi nešto JOŠ BOLJE!

Za privrednika iz Crne Gore Radomira Novakovića Cakana naša javnost je prvi put čula kada je svoje radnike častio skupocjenim automobilima i uplaćivao im krstarenje ili ljetovanje na Sejšelima i Bahamima. U međuvremenu, Cakan je postao opštinski funkcioner u Baru i tu poziciju koristi da pomogne drugima.

Novaković je vlasnik najvećeg lanca sportske opreme u Crnoj Gori, ali je poznatiji kao čovjek velikog srca i široke ruke, što najbolje znaju oni koji sarađuju sa njim. Na jedinstven način ih je nagrađivao za vjernost i dobar rad, o čemu su pisali mediji u regionu.

Čovjek koji ima i nadimak “Brat”, prije par godina poslao je 14 svojih zaposlenih na krstarenje na Bahame i Sejšele, jer “su oni to zaslužili”. A da ni on tamo nije bio.

Jedna grupa radnika je bila i na krstarenju najluksuznijim kruzerom po Mediteranu, a najbolji su dobili na poklon potpuno nove automobile – dva “golfa 6” i dva “pola”. I to sa kasko osiguranjem!

O njegovom humanitarnom radu takođe se dosta zna, pomaže i znanim i neznanim, ali o tome ne želi da govori. Prošlo je godinu dana kako je postao predsjednik Skupštine opštine Bar i svih 11 plata koje je do sada zaradio, oko 13.750 eura, donirao je u humanitarne svrhe.

– Ima priznanice, ali ne mogu vam reći imena tih ljudi ili organizaciaj kojima je bila potrebna pomoć. Odrekao sam se službenog telefona i reprezentacije. Gdje god sam putovao, putovao sam o svom trošku – izjavio je Novaković.

U Baru ga cijene i jer je uticao da se zaustavi prodaja “Luke Bar” poljskim investitorima, koji su građani ocijenili kao štetnu po njihov grad. E, kad bi i drugi na njagovom mjestu tako razmišljali, gdje bi nam bio kraj!

A još se prepričava i kako je Cakan jednog radnika, koji je godinama skupljao novac za kartu u Brazil odveo na finale Svjetskog prvenstva. Ili kako je zaposlene u stomatološkoj ordinaciji častio putovanjem na kruzeru, jer je “zadovoljan njihovom uslogom i profesionalnošću”…

Izvor: Blic.rs