SIN MONSTRUM ANGAŽOVAO UBICE: Zakoljite mi oca, hoću svu imovinu!

Angažovao sam ljude, pripremao ih i platio im da ubiju mog oca Jovu, kako bih nasledio 11 jutara zemlje, kuću i ostalu imovinu.

ratomir-maletin-jova-maletin-otac-sin-ubistvo-narucio-ubistvo-noz-turij-1477600051-1022325

On je zemljoradnik i imao je para i svega – hladnokrvno je rekao policiji Ratomir Maletin (38) iz Turije, koji je podstrekivao četvoricu drugova da mu ubiju oca.

Munjevitom reakcijom inspektora novosadske kriminalističke policije u sredu uveče u Srbobranu i Vrbasu je uhapšeno pet osoba i sprečena likvidacija zemljoradnika Jove Maletina (68) iz Turije, čije je, kako se osnovano sumnja, ubistvo naručio njegov sin!

Nekoliko verzija

– Angažovao sam četiri osobe, trojicu iz Srbobrana i jednog iz Vrbasa – Dejana O., Milana M., Miroslava F. i Vukmana F. Od početka oktobra podstrekivao sam ih da ga ubiju, isplatio im nekoliko hiljada evra i kupio automobile – pričao je nakon hapšenja nesuđeni oceubica Maletin.

Kako dalje kaže, detaljno im je objasnio na koji način da upadnu u kuću njegovog oca kako bi ga usmrtili, a on nasledio 11 jutara zemlje, kuću i ostalu imovinu.

– U opticaju je bilo nekoliko varijanti. Oni su mi predlagali da postave eksploziv pod auto koji tata vozi, kao i pucanje pištoljem u glavu, ali ja sam bio za varijantu da se otac prekolje – hladnokrvno je pričao Ratomir.

Samo zahvaljujući inspektorima novosadske kriminalističke policije, koji su operativnim saznanjima došli do ovih podataka, zločin je sprečen.

Oni su u sredu uveče upali u kuću preko ograde, provalili vrata i na spavanju zatekli Ratomira, koji je skočio iz kreveta u donjem vešu kad ih je video. Inspektori su pronašli audio i video zapise koji sadrže sve detalje planiranog ubistva.

Svađa zbog nasledstva

– Ratomir je već duže vreme bio u svađi sa ocem. Nisu se dobro slagali i često su se sporili zbog imovine. Jova je čak zapretio da mu neće ostaviti ništa i zato je njegov sin odlučio da ga ubije – kaže naš izvor blizak istrazi.

Ratomiru je određeno zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo podstrekivanja na teško ubistvo, nakon čega će u zakonskom roku biti priveden u Više javno tužilaštvo u Somboru.

Protiv četvorice muškaraca koje je Ratomir podstrekivao biće podneta krivična prijava zbog sumnje da su počinili krivično delo neprijavljivanja pripremanja krivičnog dela.

Meštani u šoku

RATOMIR JE PREKE NARAVI

Meštani Turije juče su bili u šoku nakon saznanja da je komšija Ratomir Maletin uhapšen jer je planirao da ubije oca. Ratomira i Jovu opisuju kao čudne ljude i kažu da njih dvojica i nisu baš u najboljim odnosima.

– Jova živi sam u kući otkako mu je preminula žena, a Ratomir sa ženom i dvoje dece živi u kući preko puta očeve koju je nasledio od babe. Nisam nikada čuo žučne svađe iz njihovih kuća, ali sam čuo da nisu u dobrim odnosima.

Ratomira bije glas da je problematičan i prek i s mnogim komšijama je bio u sukobu. Znao je da uzore i tuđe njive, s jednim komšijom je imao problema zbog oluka – kaže jedan meštanin Turije.

Izvor: kurir.rs