SAZNALA JEZIVU ISTINU POSLIJE 42 GODINE: Kada je otvorila sanduk majka je ostala u šoku! (VIDEO)

Lidija Rajd (68) rodila je sina Gerija 1974. godine u Edinburgu. Posle sedam dana dečak je preminuo. Kada je pitala da ga vidi poslednji put Lidija tvrdi da su joj pokazali drugo dete, i tada započinje njena golgota.

“Rekli su mi da patim od postporođajne depresije, ali to dete je bilo plavo i krupno, a moj je sin je bio sićušan i imao je crnu kosicu. To nije bio moj sin”, kaže Lidija.

Godinama je istraživala što se dogodilo sa njenim sinom. Imala je značajan uticaj u Škotskoj u razotkrivanju bolnica koje su uzimale organe iz tela preminule dece za istraživanja. Vodeći ljudi škotskog zdravstvenog sistema bili su prisiljeni da priznaju da su koristili takve metode posle Lidijinih istraživanja.

Posle toga neutešna majka počela još više je bila ubeđena da se nešto slično dogodilo i njenom sinu. Posle bezbrojnih zahteva za ekshumaciju, konačno je dobila dozvolu, a onda je usledio novi šok. U kovčegu nije našla telo svog deteta. Unutra su bili samo belo odelce, kapa, krst i natpis sa imenom deteta.

“Sve što smo pronašli u sanduku neverovatno je očuvano. Očigledno je da beba nikada nije bilo u tom kovčegu, nema kose unutar kape i nema ostataka tela kao ni kostiju. Tako nešto nikada nisam videla”, rekla je Su Blek, forenzičarka koja je vodila ekshumaciju.

“Želela sam da dokažem da moje dete nije bilo u tom sanduku. Sada sam to dokazala i nastaviću da se borim da ga pronađem. Volela bih da nisam bila u pravu i da me nazivaju starom glupom ženom, ali čim je Su pomerila šal znala sam da moj sin nikada nije bio unutra”, kaže Lidija i dodaje da je bila dobro upućena u skandale sa dečijim organima.

Ona sada želi samo da sazna gde joj je sin, ako je i negde u jarku iza bolnice, kaže Lidija, želi da zna i oda mu počast u miru. Uverena je da njen slučaj nije jedini, a s njom se slaže i forenzičarka Blek.

“Ovo nije usamljen slučaj, sve je jako dobro izvedeno. Mora da se pokrene istraga”, dodaje forenzičarka.

Iz edinburške bolnice potvrdili su da je istraga pokrenuta i da istražioci pretražuju dosijee.

Pogledajte video:

Izvor: 24sata.hr