SARAJEVO: Trojica muškaraca pokušali 15-godišnjaka STRPATI U GEPEK, a potom…Sarajlija M.A. na svom Facebook profilu upozorio je građane da na lokalitetu sarajevskog naselja Buča Potok tri muškarca u sivom automobilu Toyota karavan zastrašuju djecu.

574e792b-c0a0-428f-8bdc-321d0a0a0a64-buca-potok-33-718x446

Kontaktirali smo M.A. koji nam je kazao:

– U nedjelju, na predjelu Buča Potoka iznad pumpe HIFA, mog sestrića od 15 godina zaustavio je sivi Toyota karavan (u registraciji ima prve brojeve 39…) u kojem su bila trojica muškaraca i pokušali su da ga strpaju u gepek. On je počeo bježati, dok je jedan od muškaraca trčao za njim. Srećom, utrčao je kod druga u avliju i uzeo psa kojeg poznaje, nakon čega su ovi manijaci pobjegli, kazao nam je M.A.

574e77eb-f024-40c9-adc4-310f0a0a0a64-fb-status-56

Slika: Sarajlija upozorio građane na svom FB profilu

Naš sugovornik je dodao da je jedan od muškaraca nakon što je njegov sestrić utrčao u dvorište kod druga rekao: “Hajde pusti njega, naći ćemo nekog drugog…” .

– U ponedjeljak moj sestrić je dotičnu trojku opet vidio u istom automobilu kako od kružnog toka na Otoci skreću prema Boljakovom Potoku. Nakon ovoga saznajemo da su ta trojica zaustavljala i moju sestričnu od 13 godina na istom lokalitetu dobacujući joj ružne riječi iz auta. No, moj sestrić i sestrična su nam to sve tek jučer poslijepodne ispričali. Danas ćemo otići i u policiju da prijavimo ovaj slučaj.

U svakom slučaju putem medija želim upozoriti roditelje da budu oprezni gdje puštaju djecu, kazao nam je na kraju razgovora M.A.


Izvor: avaz.baPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline