ŠALJU OBAMU U HAG: Čak 4.000 ljudi ga javno optužilo za ratne zločine

Na sajtu Bele kuće osvanula je peticija da se predsedniku Baraku Obami sudi pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu za zločine protiv građana SAD i celog sveta!

obama-hag-620x350

Američkoj vladi upućen je ovaj neobičan zahtev, koji je do sada potpisalo oko 4.000 ljudi. Međutim, da bi peticija uopšte bila uzeta u obzir, potrebno je da je do 9. marta potpiše 100.000 ljudi.

– Traži se osuda ratnog zločinca Baraka Obame i suđenje pred MKT. On je kriv za zločine, ne samo protiv američkih građana, već i celog sveta – piše u tekstu dokumenta.

Autori peticije smatraju da je Libija uništena zbog Obamine agresije, a da u Siriji njegovi agenti obučavaju, finansiraju i organizuju terorističke grupe.

Reč je o jednoj od brojnih peticija na sajtu Bele kuće. Administracija na ovaj način omogućava građanima da joj se direktno obrate po pitanjima koja ih zanimaju.

Od trenutno aktivnih prohteva Amerikanaca, najveći broj glasova, preko 317.000, dobila je peticija da se Obama pojavi u emisiji komičara Bila Mara na kanalu HBO, a druga je peticija da se ukinu sankcije Sudanu koja ima 69.926 potpisnika.

Izvor: Tanjug