SAHRANJUJU SINA (2), A ČEKAJU DRUGO DIJETE: Tragična sudbina porodice čiji je sin umro dok je…Milorad Nikolić, u čijoj kući na Zvezdari živi bračni par Mitić, roditelji malenog Matije M. (2) koji je u sredu iznenada preminuo u vrtiću, još ne može da poveruje šta se dogodilo i priseća se kako je dečačić do pre mesec dana trčkarao po dvorištu i igrao se s drugom decom, a sada mu pripremaju sahranu.

Sahrana-kovceg-620x350


– Žive kod mene kao podstanari već dve godine. Mnogo fini ljudi. Muž je vodoinstalater u nekoj privatnoj firmi od jutra do mraka, a žena je zaposlena kao vaspitačica u vrtiću, u istom onom u kojem je njen mališan preminuo – kroz suze tiho priča Nikolić za Kurir.

Niko ne može da nasluti šta se dogodilo živahnom dečaku koji je uvek bio veseo. U sredu je otišao na spavanje zajedno s ostalom decom u vrtiću, a kada su došli da ga probude, on se nije pomerao.

Oko 14 sati u Tiršovoj potvrđena je njegova smrt, a od tada su roditelji konstantno pod sedativima.

– Zamislite kakva je to tragedija kad je majka u sedmom mesecu trudnoće i u aprilu treba da se porodi. Toliko su bili srećni što će sinu podariti brata ili sestru, a vidite sad ovo. Sahranjuju jedno dete, a treba da se raduju drugom koje tek stiže na svet. Mi se samo molimo da majka hrabro izgura trudnoću do kraja – priča dalje Nikolić.

Svi su skrhani bolom zbog tragedije koja se dogodila.

– Prođem pored njihove kuće i suze same krenu. Setim se kako je mališan trčkarao po dvorištu. Padne, pa ustane i nasmeje se. Bio je veselo dete. Niko nije mogao ni da pretpostavi do kakve će tragedije doći. Majka je moja dobra drugarica, ali juče nisam smela da je zovem – priča jedna od majki čije je dete išlo u grupu s malenim Matijom M.

Inače, Snežana Petrović direktorka Predškolske ustanove “Zvezdara” kojoj ovaj vrtić pripada, kaže da je ceo kolektiv u žalosti i da će učiniti šta god da mogu kako bi pomogli Mitićima.

– Mi smo kao porodica. Nema reči utehe za roditelje, ali bićemo tu za sve što im zatreba. Još ne znamo šta se desilo mališanu – kaže ona.

Mitići su juče otišli da preuzmu telo dečaka, a danas će biti sahrana u Leskovcu.

– Otac mališana je rodom iz Leskovca, pa su odlučili da ga tamo sahrane. Roditelji su u šoku, skrhani potpuno. Sahranjuju sina koji je do juče bio potpuno zdrav. Strašna tragedija – završava stanodavac.


Izvor: Telegraf.rsPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline