Ruska ZVIJER u akciji: Za ovu mašinu iz Rusije NE POSTOJI PREPREKA!Ako ste mislili da je Toyota Land Cruiser impresivan SUV, šta tek reći za Mega Cruiser Russia, koji je nastao na bazi starog sovjetskog kamiona GAZ-66!

001

Da Rusi zaista znaju da naprave terenska vozila, koja doduše, nemaju puno dodira sa komforom i lepotom, ali su zato nenadmašni po pitanju praktičnosti i izdržljivosti!

002

Jedan od svežijih primera jeste i ovaj ogromni SUV, po imenu Mega Cruiser Russia, baziran na popularnom sovjetskom kamionu GAZ-66, kojeg je napravio izvesni Vjačeslav Zolotuhin iz Krasnokamenska.

003

Koliko je vozilo veliko, stiče se utisak tek nakon direktnog poređenja sa, recimo, Toyotom Land Cruiser, koja pored njega, deluje kao porodični kompakt C segmenta! Mega Cruiser Russia je dugačak čak 5,8 metara, a širok i visok 2,3 m, uz impresivnu masu od čak 3,5 tona!

008

Umesto serijskog motora iz GAZ, Vjačeslav je u ovaj SUV ugradio snažni šestocilindarski Toyotin 7,5-litarski turbodizel, poreklom iz kamiona marke Hino, namenjeni azijskom i australijskom tržištu.

005

Enterijer je “pozajmljen” od kamiona Isuzu Elf (prethodnik aktuelne N-serije), dok će volan prepoznati mnogi ljubitelji Honde, budući da potiče iz modela Civic/CR-V iz druge polovine ’90-ih!

006

Naravno, pitate se koliko li troši ovaj ruski “monstrum”..?! Pa, prema podacima vlasnika, oko 13,5 litara pri brzini od oko 80 km/h, što će reći, na “otvorenom” putu…

010


Izvor: telegraf.rsPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline