RUSI NAPRAVILI VAKCINU KOJA LIJEČI SVE: Otkrili moćan lijek koji liječi RAK, SIDU, HEPATITIS I TUBERKULOZU

Ruski naučnici su otkrili revolucionarni lek koji će moći da izleči rak, sidu, hepatitis i tuberkulozu. Tajna je u modikaciji ćelija našeg imunog sistema.

Naučnici iz ruskog grada Novosibirska otkrili su nove ekasnenačine borbe protiv onkoloških i infekcijskih bolesti, uključujući sidu i tuberkulozu.

Lekari su modikovali dendritske ćelije, koje su dio imunog sistema. Direktor Naučnoistraživačkog instituta za fundamentalnu i kliničkuimunologiju Vladimir Kozlov kaže da je loše funkcionisanje imuniteta jedan od razloga oboljevanja od side, hepatitisa B i tuberkuloze.

Ruski naučnici su uspeli da naprave vakcinu na bazi dentritskih ćelija. Tokom laboratorijskih istraživanja utvrđeno je da se modifkovane ćelije suprotstavljaju tumorima šest puta aktivnije od „običnih“ ćelija.

Vakcina je prošla klinička ispitivanja: oboleli od raka dojke i jajnika primali su lek tokom i posle hemoterapije. Kod njih nisu zabeležena neželjna dejstva, a osim toga, pacijenti se nisu obratili doktorima zbog recidiva tumora.

Novi lek je efkasan i protiv hepatitisa B. Naučnici smatraju da je najveća prednost vakcine njena „preciznost“. Naime, ona utiče samo na infcirane ćelije, ne šteteći zdravim organima.

U ovom institutu ističu da bi, pre svega, trebalo kupiti odgovarajuću medicinsku opremu i promeniti zakonodavstvo u sferi zdravstvene zaštite kako bi novi lek dobili svi oni kojima je on neophodan.

Izvor: kurir.rs