RODITELJI ZAPREPAŠTENI – STIGAO NOVI BIZARNI TREND: Djevojke natapaju tampone alkoholom, A RAZLOG JE…

U posljednjih nekoliko godina u više smo navrata izvještavali o zabrinjavajućem trendu među mladima u svijetu – posebno djevojkama.

tamponi-alkohol

Naime, mladi sve ranije počinju konzumirati alkohol, a djevojke su, ne bi li ih jače ‘udarilo’, počele natapati tampone alkoholom te ih potom koristiti kao što bi ih koristile i da imaju menstruaciju.

Ovaj trend stigao je i do Hrvatske o čemu se za Glas Slavonije oglasila i majka jedne tinejdžerice.

“Zaprepastila sam se kada mi se kćerka povjerila i prepričala iskustva nekoliko prijateljica koje su joj se ‘pohvalile’ da su isprobale ‘zanimljivu’ tehniku opijanja koju mladi u zapadnim zemljama već dugo primjenjuju i da su ‘oduševljene’ učinkom, brzim i jakim djelovanjem. Higijenske tampone namočile su u votku i potom ih stavile kao kada imaju mjesečnicu. Nikada ih, ‘pohvalile’ su se, nije brže ‘uhvatilo’ jer im je alkohol ušao direktno u krv, a osjećale su se, kažu, ‘fantastično’. ‘U kafiću pristojno piješ sok s frendicama, nemaš nikakvog zadaha, a tampon dolje odrađuje svoje’, kazale su joj i preporučile da se i sama uvjeri u to'”, ispričala je uznemirena majka tinejdžerke iz Hrvatske.

Predstojnik Klinike za ginekologiju i opstetriciju KBC-a Osijek, prof. dr. sc. Darko Čuržik kaže kako ga vrlo brine taj trend jer si djevojke, na taj način oštećuju sluznicu vagine što je podloga za infekcije, a potom i za neplodnost.

A dodajmo i da hrvatski tinejdžeri prednjače u pušenju cigareta i marihuane, te prekomjernom opijanju, u odnosu na vršnjake u ostalim zemljama Evropske unije i svijeta. Pokazalo je to istraživanje provedeno u više od 40 zemalja Evrope i svijeta.

Izvor: Dnevnik.hr