RODITELJI PAŽNJA: Beba im umrla samo 9 sati nakon poroda i to ZBOG OVOGA…

Postoji slučaj koji se desio prije deset godina, kada je grad Oregon tvrdio da su otkrili neobično veliki broj dječijih smrti.

This-Couple’s-Baby-Died-9-Hours-After-Delivery-They’re-Going-To-Jail-Video

Prema ovim podacima, najmanje 78 djece je umrlo u crkvi od 1955. godine, ili su rođeni mrtvi ili tokom liječenja neke dječije bolesti. Oko deset žena je umrlo na porođaju od 1998. Ured Clackmas procesuirao je 4 kao sljedbenike Isusa zbog toga što nisu zatražili medicinsku pomoć za svoju djecu od 2009 do 2011.

Dale i Shannon Hickman su jedan od ovih parova. Njihov rano rođeni sin umro je 9 sati nakon rođenja a njegovi roditelji su osuđeni na šest godina. Hickmanovi su pripadali crkvi sljedbenika Isusa sa sjedištem u Oregonu. Ova crkva propovijeda vjersko liječenje.

Odbijaju modernu medicinu u korist molitve i drugih duhovnih praksi kao što je pomazanje bolesnog uljem. Crkva je zloglasna, s obzirom da dopušta da se bolesna djeca pate i radije da umru nego da potegnu za medicinskom pomoću. Na suđenju, tužitelji su tvrdili da je Shannon umjesto da ode u bolnicu dva mjeseca prije, ona je sa mužem otišla u majčinu kuću. David Hickman je rođen sa tri kile i živio je manje od devet sati. Hickmanovi nisu ni razmislili da pozovu 911.

Beba nije pokazivala znake nevolje sve dok nije ostalo 15 minuta do smrti, ali prema državnim stručnjacima, to nije bilo moguće. David Hickman je držao bebu, pomazao njegovu glavu maslinovim uljem i molio se za njega, ali ništa nije upalilo. Državni medicinski ispitivač je potvrdio da je David umro od upale za samo devet sati svog života. Prema jednom državnom liječniku, da su Hickmanovi pozvali 911 čim se dijete rodilo, imao bi 99 % šanse da preživi.

David bi danas bio u predškolskom uzrastu. Sud je osudio Hickmanove za drugostepeno ubistvo bez predumišljaja, zločin za koji se dobija minimum 6 godina i 3 mjeseca zatvora. Kada je ova porodica dovedena pred sud zbog ubistva bez predumišljaja, rekli su sudu da ne žale zbog načina kako su postupili sa bebom. Ovi supružnici će provesti svaki po minimum 6 godina i 3 mjeseca u zatvoru zbog ovog užasnog zločina.

Izvor: kreativan.info