RODITELJI ODBILI PRIHVATITI NOVOROĐENČE: Doktor i sestra učinili su nešto prekrasno

Situacija je bila nezamisliva. Adamovi biološki roditelji obili su ga odvesti doma nakon što se rodio.

thinkstockphotos-rbrb_0572

Roditelji su izjavili kako će iz srama otrovati mališana ako ih doktori prisile da ga uzmu. Naime, Adam je rođen sa zdravim mozgom, srcem i plućima. Ali došao je na svijet bez očnih kapaka, nosa i šaka, a noge su mu srasle zajedno.

Oba roditelja bila su toliko užasnuta njime da su rekli kako će ili ostaviti svog sina ili ga ubiti.

Raja and Jessica Paulraj, bračni par, a istovrmeno i liječnik i medicinska sestra koji su liječili Adama, nisu to mogli podnijeti. Jessica je držala malenu bebu u svojim rukama. Ona i Raja su znali da ga moraju usvojiti.

Dogodilo se čudo

Adamu je dijagnosticiran rijedak genetski poremećaj znan kao Bartsocas-Papas sindrom. Par je odveo svog novog sina specijalistima, i prošao je kroz nekoliko kirurških zahvata. Ali medicinski računi postajali su sve veći.

A zatim se dogodilo čudo. Zajednica se okupila i za tjedan dana prikupila 100.000 dolara (670.000 kuna) za bebu koju ‘nitko nije htio’. I sada je Adam u stanju po prvi puta zaklopiti svoje oči i zatvoriti usta.

“Hoće li biti savršen? Da, već je sada savršen. Hoće li biti normalan po svjetskim standardima? Nikada”, rekao je adamov doktor, John van Aalst.

Zahvaljujući ljubavi i brizi Raje i Jessice, kao i pomoći zajednice, Adam je danas vesela i zdrava beba.

Pogledajte video:

Izvor: net.hr