REGIJA POTRESENA: Četiri mladića skočila u rijeku, pronađeni mrtvi – RAZLOG JE SVE ŠOKIRAO

“Hvala za prijateljstvo. Bio si dio nas i u našim srcima ćeš zauvijek živjeti” – riječi su kojima se 4. c razred ljubljanske Gimnazije Moste oprostio od svoga dojučerašnjeg prijatelja iz školskih klupa Klemena Jakliča (18) čije je tijelo pronađeno u rijeci Ljubljanici.

slovenija1-e1459852788818

Tri dana ranije, u Dravi kod Maribora pronađeno je i tijelo 20-godišnjeg Domna Simoniča, a prošle godine u Dravi su pronađena i mrtva tijela dvojice studenata.

Tajna zavrnutih hlača

Premda ovakav uvod zvuči kao dio sinopsisa nekog trilera, slovenska policija tvrdi da nema povezanosti među ovim tragičnim slučajevima. Ipak, patološka analiza izaziva drugačije sumnje.

Kako piše slovenski 24ur, zasad neslužbene informacije govore da je u Simoničevom želucu pronađena sumnjiva bijela tvar. Još veću zagonetku izazivaju hlače koje je imao na sebi u trenutku smrti, a koje su bile zavrnute do gležnja i spuštene do koljena.

Sve se glasnije govori o tome da su obojica mladića, i Simonič i Jaklič, možda uzela drogu od koje su osjetili veliku vrućinu zbog čega su skočili u rijeku da se rashlade.

Droga ili alkohol?

Stručnjak za sudsku medicinu Jože Balažic smatra da bi se moglo raditi o GHB-u ili sintetičkim kanabinoidima. Riječ je o drogama koje mogu dovesti do toga da osoba nije svjesna događaja oko sebe i da joj istodobno bude jako vruće.

Zasad je jedino potvrđeno da su oba mladića u krvi imala alkohola.

Izvor: 24sata.hr