RECEPT DR. FUHRMANA: Čišćenje organizma za 5 minuta!

U pitanju je šejk ili smuti, možete da ga nazovete kako god hoćete. Idealan način da pročistite svoj organizam od stresne nedelje na poslu ili loše ishrane koja je prouzrokovana žurbom i prezaposlenošću.

wild-blueberry-smoothie550-1-300x2321

Mada stojim iza toga i tvrdim da su to sve izgovori. 🙂

Zato papir u ruke i pribilježite ovaj recept koji sam čuo od doktora Fuhrmana, autora mnogih knjiga o zdravlju i zdravoj ishrani, a prilagodio ga nama i našem podneblju.

1. NAR (dva cjeđena nara srednje veličine)

Najmoćniji antioksidans među voćem!

  • Antikancerogeno dejstvo
  • Smanjuje krvni pritisak
  • Smanjuje nivo holesterola
  • Štiti zidove krvnih sudova od pojave aterosklerotskog plaka
  • Sprječava pojavu osteoporoze
  • Djeluje pozitivno kod osoba koje pate od depresije

2. BOROVNICE, KUPINE, MALINE, JAGODE – Jedno pakovanje smrznutog voća, 250g, mix crvenog voća, kombinacija borovnice, maline, kupine, jagode…

3. LAN – Dvije kafene kašičice sjemenki lana.

4. AVOKADO – U originalnom receptu se nalazi pola avokada, njegovi benefiti su neosporni, ali ga je teže naći kod nas, pa sam kao zamjenu ubacio pola banane.

5. MED – Jedna velika supena kašika meda.

6. ŠPINAT – U originalnom receptu je stavljeno nekoliko listova špinata. U suštini ne morate stavljati, a ako želite možete staviti ili malo svježeg kupusa ili celera ili špinata. Neće puno uticati na ukus, a svakako da će se moć samog šejka povećati.

7. JOGURT – Pola čaše nekog voćnog jogurta, mlijeka bez laktoze ili pirinčane vode učiniće da se ovaj zdravi miks lakše pije.

Priprema:

Sve sastojke staviti u blender i za nekih 3-4 minuta imat ćete najmanje dvije velike čaše izvanrednog pića, fantastičnog ukusa poslije čega će Vaš organizam reći jedno veliko HVALA!

Izvor: markojovasevic.rs