Razlog ovog svirepog ubistva šokirao BiH: Pretukao bebu do smrti, pa otišao u kafanu gdje mu radi supruga

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Adisa Bećirspahića (28), koji je 26. decembra prošle godine u porodičnoj kuću pretukao na smrt svoju desetomjesečnu kćerku Najru.

Slučaj, koji je šokirao javnost u BiH, dogodio se dok je Adisova nevjenčana supruga Nejla Botić (18) bila na poslu, kada je on ostao u kući s djevojčicom.

Kako se navodi u optužnici, sve je počelo nakon što je beba počela plakati. Izrevoltiran i ljut zbog sumnje da ga njegova nevjenčana supruga vara, te da čuva dijete za koje je sumnjao da je njegovo počeo ga je tući.

Usljed jakih udaraca, djevojčica je dobila krvne podlive, i to najizraženije u predjelu desnog obraza, u lijevom slijepočnom predjelu, ispod donje vilice u predjelu lijevog obraza, lijeve potkoljenice te u desnom sjedalnom predjelu i predjelu zadnje strane deske natkoljenice.

Kako se navodi u optužnici, usljed povreda u predjelu glave, kao posljedica pritiska na vitalno važne moždane centre, do kojeg je došlo zbog krvarenja unutar lobanje, nastupila je smrt.

Nakon što je Adis ubio dijete, otišao je u ugostiteljski gdje je Nejla radila. Sjedio je tu neko vrijeme i pio kafu, a kada ga je supruga pitala gdje joj je dijete, Adis joj je rekao da djeteta više nema.

Izbezumljena majka zajedno sa Adisom otišla je do kuće i tamo pronašla umotano beživotno tijelo svoje djevojčice. Oboje su tada Najru odveli u Dom zdravlja. Međutim, bilo je prekasno.

Izvor: fokus.ba