RAZLOG JE SVE ŠOKIRAO – Sreo brata na ulici i rekao: Sve sam ih pobio, samo mi k*rva umače! Minut poslije…

Austrijski penzioner Božidar D. (77) rano jutros u selu Barič kod Golupca krenuo je u krvavi pir kada je hicima iz pištolja likvidirao svog sina Miroslava, suprugu Radu i šuraka Pavla, a snaju Goricu ranio. Potom je u dvorištu crkve pucao sebi u glavu.

Kako saznajemo do stravičnih ubistava je došlo zbog svađe oko imanja sa sinom i njegovom ženom.

Božidar D. ubio je sina, suprugu i šuraka, a ranio snaju, zbog svađe oko imanja koje nije želeo da prepiše svom sinu, već unuku Mališi.

Kako kažu komšije, porodična svađa oko imanja trajala je više od godinu dana, a kulminirala je nakon što su se otac i sin sinoć ponovo posvađali zbog seoske utakmice.

Božidar se sa sinom Miroslavom sporio godinama jer je imanje u selu i kuću koju su na njemu zidali želeo da prepiše unuku Mališi koji živi u Austriji. Njemu to nisu dozvoljavali ni Miroslav, niti supruga Miroslava, pa je jutros u porodičnoj kući prvo ubio njih.

On je tada teško ranio i snaju Goricu, međutim ona je uspela da pobegne od besnog ubice. Trenutno se nalazi u bolnici i kako “Blic” saznaje operisana je.

Nakon što je ubio najbliže članove svoje porodice Božidar je krenuo 100 metara dalje do kuće svog šuraka, i ubio ga u dvorištu.

Sa puškom u rukama, na ulici je sreo svog brata od ujaka Radeta i rekao mu: “Sve sam ih pobio, ali kurva mi je utekla. Idem da se ubijem” i krenuo ka dvorištu crkve. Nekoliko trenutaka kasnije začuo se poslednji hitac koji je ispalio sebi u glavu.

Rade kaže da je u tom trenutku pomislio da će brat pucati i na njega.

– Mislio sam da će ubiti i mene, ali on je rekao da ide da ubije sebe… Čuo sam kada je pištolj u crkvi opalio – uznemireno priča rade.

On dodaje da je nakon pucnjave video krvavu snajku Goricu. On međutim dodaje da je Božidar bio dobar čovek, ali da je bio ogorčen zbog porodičnog spora.

– Njegova žena i on su se sudili, htela je da prevede kuću na sebe i sina. On je bio dobar čovek, oni nisu – rekao je Rade.

Komšije kažu da su znali za porodičnu svađu koja je trajala dugo, ali da u to niko nije želeo da se meša.

Izvor: blic.rs