RASTOPIĆE VAM SRCE: Ovaj ribolovac je na sred ledenog jezera spasio ranjenu srnu od sigurne smrtiPrizor koji je tokom jučerašnjeg dana zatekao ovaj mladić velikog srca na jezeru u Banatskom Velikom Selu kraj Kikinde, bio je nesvakidašnji.

– Bila je uplašena i izgubljena kada sam je ugledao na zaleđenom jezeru “Laguna”, nije mogla da stoji i često je padala dok je pokušavala tankim nogama da ustane” – ispričao je svoju priču Marko Protić.

– Svakoga dana obilazim jezero, pa sam i juče oko 11 časova krenuo u redovan obilazak i kontrolu. Odjednom sam je spazio kako bezuspešno pokušava da se digne sa zaleđenog jezera. Nisam dugo razmišljao, nego sam potrčao da je što pre spasim. U međuvremenu sam pozvao svog prijatelja Marka Pilipovića koji je ubrzo došao i tako smo uspeli da je sklonimo sa leda – priča nam profesionalni ribolovac Protić.

On napominje, da članovi udruženja i ljubitelja prirode “Laguna” vode brigu o jezeru, posebno o životinjskom svetu.

– Svakodnevno probijamo rupe na ledu kako bismo dali kiseonik ribljem fondu. Debljina leda na nekim mestima bila je i do 40 centimetara, a srnu je privuklo kopno i tako je lutajući došla do jezera sa kojeg nije mogla da ode – priča on.

Inače jezero “Laguna” bilo je nekada divlja deponija, a zahvaljujući entuzijazmu vrednih Velikoselčana, ovo mesto danas predstavlja pravu oazu.

Članovi kluba ljubitelja prirode “Laguna” godinama u nazad i zimi učestvuje u akcijama da sačuvaju ribu u svojoj oazi.


Izvor: telegraf.rsPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline