RASPLAKAO SVIJET: Autistični dječak dobio POZIVNICU na prijateljev rođendanPrimiti pozivnicu za proslavu rođendana u osnovnoj školi uobičajena je stvar, osim kada imate dijete s teškoćama u razvoju. Mama Timothyja Kleina, kojemu je dijagnosticiran autizam, sve ih je redom odbijala, osim jedne.

rockas


Tricia Klein, mama 7-godišnjeg Timothyja, kojemu je dijagnosticiran autizam kada je imao samo 2 godine, odbila je sve pozive njegovih razrednih kolega na rođendane, jer se njezin sin vrlo lako uzruja.

Budući je dječaku iznimno teško boraviti u većim grupama djece, smatrala je kako se u takve situacije ne treba uopće upuštati.

“Thimothy je jako vedro i druželjubivo dijete, ali doista ima poteškoća u socijalnoj interakciji. Trudi se pripadati grupi i želi biti dijete kao svako drugo, njegove dobi”, rekla je njegova mama za ABC News.

Kada se jednog dana vratio iz škole s pozivnicom koju je napisala mama njegovog prijatelja, Klein se slomila i počela plakati. Nakon što je pročitala što na pozivnici piše, znala je kako više ne smije dozvoliti da Timothy propusti i taj rođendan.

“Bila sam šokirana da je netko imao toliko obzira i vremena napisati pozivnicu, misliti na moje dijete i sve to tako lijepo organizirati”, rekla je Klein.

pismo1

U pismu je Ainsley Peikos, mama Timothynog prijatelja Cartera, napisala kako njezin sin često govori o njemu. Dodala je kako bi doista bilo lijepo da dođe na rođendan. Opisala je sve sadržaje koje je pripremila i poručila njegovoj majci da je u redu da on dođe ranije, ako mu smeta grupa djece. Zamolila je Klein da joj javi što je odlučila.

“Željeli smo, Carter i ja, da i Timothy bude uključen u našu proslavu. Jedino pitanje bilo je kako organizirati zabavu da se stvarno dobro osjeća. Došao je ranije pa su se njih dvojica iskakali u gumenom dvorcu. Stvarno su se dobro zabavili”, rekla je Peikos.


Izvor: net.hrPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline