Ranjena jedna osoba: Krenuli da mu kradu stoku, dočekao ih s kalašnjikovom…

U pucnjavi u mjestu Zabilje kod Viteza lakše je povrijeđen muškarac čiji su inicijali E.Z. /35/ iz Travnika, zbog čega je uhapšen muškarac A.F /53/ iz Zabilja koji je priznao izvršenje ovog djela, rečeno je Srni iz Operativno-komunikacionog centra MUP-a Srednjebosanskog kantona.

Iz MUP-a su potvrdili da je A.F. protekle noći u 1.35 sati iz automatske puške pucao u vozilo “Opel Kadet”, gdje je na mjestu suvozača bio E.Z.

Nakon prijave, pripadnici policijske stanice Vitez su izašli na lice mjesta, gdje su uhapsili A.F. od koga su oduzeli pušku iz koje je pucao.

Prema informacijama MUP-a Srednjobosanskog kantona, A.F. je sumnjao da je E.Z. krenuo da krade stoku iz njegove farme koja se nalazi u blizini mjesta gdje se pucnjava dogodila.

Prema drugoj verziji, E. Z. je u petak navečer bio sa djevojkom, te je, navodno, tražio neko mjesto gdje bi bili sami i gdje bi razmjenjivali nježnost. Opel kadet su parkirali na lokalnom putu kada su začuli pucnje i galamu. Jedan hitac je prošao kroz vrata automobila, te okrznuo nogu E. Z. koji se nalazio na mjestu suvozača. Oni su odmah startali vozilo i pobjegli, te prijavili policiji šta ih je zadesilo.

Uviđaj na mjestu događaja tokom dana će obaviti policajci MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Izvor: fokus.ba