PRVI PUT U ISTORIJI: Skočio bez padobrana sa visine od 7.600 i ostao živ (VIDEO)Milioni ljudi širom sveta bez treptanja su gledali u skok veterana američkog padobranstva i kaskadera, Luka Ajkinsa, koji je postao prva osoba koja je skočila bez padobrana s visine od 25.000 stopa (7.600 metara) i preživeo, pošto je mreža zaustavila njegov pad.

LukeAikinsHeaventSentJump-1024x577

Ajkins (42) koji iza sebe ima više od 18.000 skokova, skočio je bez padobrana i upao je u mrežu veličine 30 x 30 metara u Simi Veleju, na jugu Kalifornije.

Tokom dvominutnog pada koji je prenosila televizija Foks, Ajkins je dostigao brzinu od 193 metra na čas, navodi BBC.

On je posle pada izašao iz mreže, zagrlio suprugu Moniku i četvorogodišnjeg sina koji su uz druge članove porodice, posmatrali njegov skok.

– Gotovo da sam levitirao, bilo je neverovatno – rekao je Ajkins posle skoka.

– Ovo se upravo dogodilo! Ne mogu ni da izustim reči – dodao je on i zahvalio ljudima koji su mu pomogli tokom protekle dve godine da se pripremi za skok.

On je takođe priznao da je zamalo otkazao skok jer mu je naređeno da nosi padobran zbog bezbednosti, a kako je rekao, zbog toga bi njegov pad bio rizičniji zbog dodatne težine, preneo je BBC.

– Ajkinsov skok predstavlja vrhunac njegove 26-godišnje karijere i postaviće lični i svetski rekord za skok s najveće visine bez padobrana – rekao je njegov portparol Džastin Ejklin.

Pogledajte video:


Izvor: blic.rsPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline