PROROČANSTVO NA TESTU: Zbog babe Vange svijet s nestrpljenjem čeka 20. januar 2017. EVO ZAŠTO

Slijepa proročica baba Vanga zbog svog je predviđanja da će “Barack Obama biti posljednji američki predsjednik” danas glavna tema u nizu stranih medija. Daily Mail tako podsjeća da je Vanga predvidjela napad na WTC 2001. godine, te naglo jačanje Islamske države.

baba_vanga

Vanga je tako navodno predvidjela i da će 44. američki predsjednik biti Afroamerikanac, no nejasno je šta je mislila kad je rekla da će on biti i posljednji američki predsjednik. Stranica Prophecies piše da je Vanga umrla 1996. godine u dobi od 85 godina, a njena predviđanja pokazala su se tačnima u 85 posto slučajeva.

Obama je tehnički predsjednik dok Trump ne prisegne, što bi se trebalo dogoditi 20. januara 2017.

Dakle, prema proročanstvima babe Vange 44. predsjednik SAD-a bit će crnac i bit će zadnji. Rekla je i da će u trenutku njegovog ulaska u Bijelu kuću svijet zahvatiti ogromna ekonomska kriza.

“Svi će se nadati da će je on zaustaviti, no dogodit će se suprotno. On će dovesti zemlju na dno, a sukob sjevera i juga će eskalirati”, rekla je.

Pričala je i o mesijanskoj osobi, no nije baš rekla mnogo o tom mirotvorcu koji će završiti ratove i potpisati trajno primirje.

Vanga je tokom života izrekla stotinjak proročanstava, među kojima je i ono da će izbiti veliki muslimanski rat, koji će započeti Arapskim proljećem 2010. godine. Predvidjela je da će rat u Siriji završiti 2043. godine, uspostavom kalifata u čijem će središtu biti Rim.

Prema njenim proročanstvima Evropa će prestati postojati sljedeće godine, kontinent će ostati “skoro prazan”, a taj prazan prostor će jedva ispunjavati neki oblik života. Njena jeziva proročanstva teoretičari zavjera povezuju s prisutnošću ISIL-ovih aktivista u Evropi i Libiji.

Među njenim prošlim proročanstvima je ono o “dvije čelične ptice” koje su napale Ameriku, koje je izrekla 1989. godine, što su mnogi shvatili kao predviđanje da će se dva oteta aviona zabiti u World Trade Center. Također je upozorila na klimatske promjene i otapanje polarnih kapa zbog čega raste razina okeana.

Vanga je rođena u selu Strumica, a bez vida je ostala u mladosti, kad ju je navodno zahvatio olujni vjetar, podigao u zrak i bacio na zemlju. Nakon toga počela je predviđati budućnost, zbog čega se obogatila, a navodno su njene savjete tražili političari iz svih dijelova svijeta.

Izvor: folus.ba