PROGNOZA ZA NAREDNE DANE: Očekuje se snijeg, evo u KOJIM dijelovima BiHU noći na utorak slabog snijeg će biti u nizinama u centralnim i istočnim područjima Bosne. U Hercegovini sredinom dana rijetko može pasti slaba kratkotrajna kiša.

Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura koja će se u noći pojačati. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C.


U Sarajevu oblačno. Slaba kiša se očekuje od sredine dana. U noći na utorak može padati slab snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4°C.

U utorak, u Bosni pretežno oblačno prije podne. U ranim jutarnjim satima sa slabim snijegom u centralnim i istočnim područjima. U drugoj polovini dana u Bosni se očekuje razvedravanje. U većem dijelu Hercegovine vedro. U sjevernim dijelovima Hercegovine više oblačnosti prije podne. Vjetar u Bosni slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Krajem dana vjetar u Bosni u skretanju na jugo. U Hercegovini prije podne jaka bura koja će poslije podne oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -4 i 1°C, na jugu zemlje od 0 do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 7 do 10°C.

U srijedu, u Bosni i Hercegovini će preovladavati umjereno oblačno vrijeme. U Bosni naoblačenje sa sjevera krajem dana. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. U noći na četvrtak vjetar u skretanju na sjeverni smjer. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -8 i -3°C, na jugu zemlje od -3 do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 4 i 8°C.

U četvrtak, u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni oblačno, prije podne sa slabom kišom ili susnježicom u sjevernim područjima. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od -2 do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 8 do 11°C.


Izvor: fokus.baPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline