Pročitajte potresno pismo Zeničanina čiji šestogodišnji sin treba vašu pomoć

Elvis Žigonja, 31-godišnjak iz Zenice, otac je šestogodišnjeg sina Ajdina, rođenim sa dijagnozom rascjepa kičmenog stuba.

581a6c32-9390-4903-a3b6-21b30a0a0a64-elvis-i-ajdin

Ovaj nesretni dječak do sada je imao pet operacija koje, nažalost, nisu urodile plodom. Za nastavak Ajdinovog liječenja u Turskoj neophodno je oko 45.000 eura (oko 90.000 KM), od čega je do sada prikupljeno oko 54.000 KM.

U nastavku pročitajte potresno pismo Elvisa, kojem je jedina želja da njegov nedužni dječačić ozdravi i nastavi normalno djetinjstvo.

“Zovem se Elvis Žigonja, imam 31 godinu, dijete sam poginulog borca ARBiH, oženjen sam sa Dženanom Omičević Žigonja, koja ima 29 godina. Imam dva sina Ajdin (6) i Emin (4).

Ajdin je rođen u februara 2010 godine sa dijagnozom rascjep kičmenog stuba. Trenutno ima šest godina i četiri mjeseca. Dosadašnje liječenje u našoj BiH nije na zadovoljavajućem nivou. Ajdin je imao pet operacija koje, nažalost, nisu urodile plodom.

Operisao je tri puta kilu ili bruh, također je operisao i Ahilovu tetivu da bi se ispravila nogica. U julu 2011. operisao je kičmu, jednu od najtežih operacija da bi se zaustavio rascjep kičmenog posta, koja nažalost nije urađena dobro i to smo saznali na pregledu na klinici Acibadem u Turskoj, gdje smo ga odveli na našu inicijativu sumnjajući u dosadašnje liječenje u našoj zemlji.

Na pregledu na klinici Acibadem kod dr. Ozeka ustanovljeno je niz nepravilnosti u Ajdinovom liječenju i čak mu je prijetila paraliza donjeg dijela tijela, jer kičmena moždina mogla je da pukne svakog momenta.

Nakon niza uspješnih akcija u prikupljanju sredstava za operaciju, Ajdin je operisan u novembru 2015. godine na klinici Acibadem. Operacija je prošla dobro i što je najvažnije kičmena moždina je spašena i Ajdin će ostati hvala Allahu na nogama, što nam je i bio cilj.

Operacija, bolnički troškovi, smještaj i prevoz su nas koštali oko 30.000 eura. Nismo imali nikakvu pomoć od naše države. Na sve zahtjeve i molbe smo odbijeni. Ajdin će imati još operacija, jer Ajdin ima vidnu skoliozu, a operacijom će se ispraviti kičmeni stub i ugraditi fiksator koji će držati kičmu.

Nakon obavljene kontrole u maja ove godine, dr. Ozek je sa svojim timom donio zaključak da je kičmena moždina hvala dragom Allahu dobro i Ajdin se odlično oporavio nakon operacije. Većina mišića do koljena je aktivna i sad slijedi jačanje potkoljenica i njihovih mišića.

Ono što je zabrinjavajuće, skolioza je još izraženija nego prošli put i doktor je savjetovao da do sljedeće kontrole koja je zakazana za novembar ove godine. Mi treba da uradimo snimke u BiH i pošaljemo ih doktoru Ozeku. On će po tome ocijeniti stanje i najvjerovatnije odrediti datum operacije koja je neophodna za ispravljanje Ajdinove kičme.

Rečeno nam je da će operacija koštati oko 45.000 eura i da će je raditi tim doktora. Sad nam predstoje fizikalne vježbe, banje i sve za jačanje Ajdinovih mišića ispod koljena da bi se pripremio ako Bog da za, nadamo se, posljednju operaciju u njegovom životu i da bi mogao normalno da hoda.

Ni za ovu operaciju mi nemamo nikakvu pomoć od države, ali se uzdamo u Božiju pomoć i u pomoć dobrog naroda da se prikupi dovoljno da se Ajdin operiše. U našoj borbi do sada nismo dobili nikakvu pomoć od države, sve smo uspjeli uz pomoć humanitarnih akcija i dobrog naroda.

Ukupno sa svim stranicama za prikupljanje pomoći i uplatama na Ajdinov račun, do sada je sakupljeno 54.172 KM, na što smo jako ponosni i zahvalni.

Molim dragog Allaha dž.š. da vas sve nagradi, prije svega zdravljem, kao i vaše najmilije, a ostalo će doći”.

581a6bf8-d0e0-4c0e-9201-218d0a0a0a64-uplate

Za sve dalje informacije o Ajdinovom slučaju, stanju ili bilo koja pitanja, možete kontaktirati Ajdinovog oca Elvisa Žigonju putem telefona 062/062-226, ili putem Facebook grupe Pomozimo Ajdinu Žigonji.

Izvor: avaz.ba