PRIPREMITE LOPATE! Snijega će biti posvuda, dnevne temperature padaju ispod nulePrvi dani 2016. godine donose nam niske temperature i oborine u obliku kiše i snijega. U subotu se sa zapada očekuje postupno naoblačenje, koje će na kontinentu isprva donijeti kišu a potom snijeg. Bit će ga posvuda, a obilniji se očekuje u gorju.

snijeg


Prvog dana ove godine vrijeme je bilo uglavnom stabilno, a od subote nas očekuje promjena s oborinama. U unutrašnjosti će biti umjereno do pretežno oblačno, ujutro ponegdje maglovito. U gorskim predjelima od sredine dana snijeg i lokalno moguća kiša koja se smrzava u dodiru s tlom, a do večeri se snijeg očekuje i u ostalim kopnenim područjima. Obilnijeg snijega bit će u gorskoj Hrvatskoj.

Na kopnu snijeg, na Jadranu kiša i bura

Na Jadranu postupno jače naoblačenje uz kišu najprije na sjevernom dijelu, potom i u Dalmaciji, češću i izraženiju prema kraju dana. Zapuhat će većinom umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji istočni vjetar, a na Jadranu umjereno do jako jugo. Najniža temperatura zraka između -8 i -3, na Jadranu od 0 do 5, a najviša dnevna od -1 do 3 na kopnu te od 7 do 12 °C na obali i otocima.

U nedjelju će biti vrlo slično vrijeme. U unutrašnjosti će biti većinom oblačno sa snijegom uz stvaranje snježnog pokrivača i u nizinama. Na Jadranu idućih dana promjenljivo i nestabilno povremeno s kišom, moguća je i grmljavina. U nedjelju će na većem dijelu Jadrana zapuhati jaka bura. Oborine mogu ponegdje biti i obilnije, osobito u nedjelju i utorak.

Od ponedjeljka i dalje promjenljivo povremeno sa snijegom osobito u utorak, a od srijede se očekuje prestanak oborina.

Snijeg se neće topiti

S obzirom da će biti jako hladno, na kontinentu će u mnogim mjestima i dnevna temperatura od nedjelje biti par stupnjeva ispod nule, očekuje se zadržavanje snježnog pokrivača i to ne samo u gorju.


Izvor: net.hrPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline