Presretači MUP-a KS u lovu na nesavjesne vozače (VIDEO)Nakon što je Sanjin Sefić automobilom pokosio i usmrtio pješakinje Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, javnost se digla na noge pa su, prije svega, tražili od policije veće prisustvo na najfrekventnijim sarajevskim raskrsnicama te njihovu veću angažiranost kada su u pitanju nesavjesni vozači.

581cf32c-a660-4e67-88ef-0d800a0a0a64-dsc6538-718x446

U posljednje vrijeme pješaci, ali i vozači, osjetili su na svojoj koži ili, bolje reći, na svom novčaniku da ne mogu raditi šta hoće. Na desetine vozila je oduzeto zbog neizmirenih novčanih kazni za brojne prekršaje, policajci više ne praštaju nikome, kazne se uručuju čak i za zatamnjena stakla…

Ekipa “Dnevnog avaza” provela je nekoliko sati s takozvanim presretačem, civilnim vozilom Golf 7, crne boje, kojeg ispod haube pokreće 150 konjskih snaga. Riječ je o vozilu, tačnije o policijskoj ekipi, koja je zadužena da danonoćno kruži na potezu od Vijećnice do Ilidže kako bi lovila trkače, ali i druge učesnike u saobraćaju koji se ne pridržavaju propisa.

Pogledajte video:


Izvor: avaz.baPOGLEDAJTE JOŠ
loading...