PREHRANA PO BROJEVIMA: Vaš datum rođenja određuje što trebate jesti. Izračunajte…

Zbrojite sve brojeve iz svog datuma rođenja, dok ne dobijete jednoznamenkasti broj, a potom provjerite kakva prehrana je za vas najbolja.

prehrana-salata-zdravlje-povrce-77c0e0eea35844f515efe76ab39d7bab_view_article

Primjer: vaš datum rođenja je 27. travnja 1977.

2+7+4+1+9+7+7=37
3+7=10
1+0=1
Dakle, vaš broj je 1.

Broj 1

Konzumirajte hranu koja sadrži više proteina, a manje šećera i škroba. Izbjegavajte masnoće koje izazivaju arteriosklerozu. Za vas je idealna vegetarijanska prehrana, koja će vas zaštititi od srčanih tegoba. Najvažniji sastojak koji biste trebali unositi u organizam je magnezij-fosfat kojeg možete pronaći u jabukama, krastavcima, borovnicama, šljivama, kokosovom orahu i luku, piše Doctor Oz.

Broj 2

Za vas je idealna hrana bogata proteinima, poput morske ribe i morskih plodova, ali i voće i povrće. Pijte puno vode kako biste olakšali izbacivanje toksina iz organizma.

Broj 3

Holin iz grupe B-vitamina, koji ima važnu ulogu pri razgrađivanju masnoća, za vas je iznimno važan. Nedostatak ovog vitamina uzrokuje bolesti jetre. Može se naći u pšeničnim klicama i soji. Trojke dobro reagiraju na istočnjačke alternativne terapije kao što su akupunktura i makrobiotika. Najvažniji sastojak vašeg jelovnika trebao bi biti silicij-dioksid, a možete ga pronaći u jagodama, suhim šljivama, smokvama i trešnjama. Preporučuje se i čaj od žalfije.

Broj 4

Da bi četvorke održale tjelesnu i koštanu strukturu, moraju jesti namirnice bogate kalcij-fosfatom, a on se može pronaći u krastavcima, jagodama, kupusu, špinatu, bademima, borovnicama, smokvama i šljivama.

Broj 5

Prije svega morate opustiti živce, a to ćete postići prehranom koja je bogata kalcijem poput zelenog lisnatog povrća, mlijeka, mliječnih proizvoda i žitarica, osobito integralnih. Važno je da se bavite fizičkom aktivnošću u prirodi.

Broj 6

Jedite što više ribe i namirnice biljnog porijekla. Jedite polako. Naučite tehnike disanja i vježbe rastezanja. To je dobar način da se krv obogati kisikom i tako poboljšate slabu cirkulaciju kojoj ste skloni. Za kontrolu vode u organizmu bitan je natrij-sulfat. Zato jedite što više špinata, blitve, krastavaca, cikle, cvjetače, luka i bundeve.

Broj 7

Za vas su namirnice bogate fosforom, primjerice riba. Taj je mineral odličan za mišiće. Konzumirajte i selen kojim obiluju orasi, zeleno lisnato povrće, ananas i sjemenke. Nakon 40-e godine života unosite više vitamina E kako biste se zaštitili od vaskularnih problema.

Broj 8

Skloni ste lošoj moždanoj cirkulaciji i začepljenju krvnih žila u mozgu, stoga izbjegavajte masnu hranu, meso i začinjena jela. Nužan vam je kalcij-fosfat, koji regenerira moždane ćelije i živčano tkivo. Ima ga u zelenoj salati, cvjetači, špinatu, rotkvici, celeru, cikli, luku, jabukama, limunu i orasima. Konzumirajte više voća i povrća, te ribe. Pijte svježe cijeđene voćne sokove kako biste u organizam unijeli više vitamina.

Broj 9

Za vas je najbolja sirova hrana, ali i hrana bogata proteinima. Jogurt, orasi i sirevi su idealne namirnice za vas. Fosfati željeza se mogu naći u salati, krastavcima, bademima, orasima, grožđicama i jagodama. Devetkama često nedostaje jod što dovodi do problema sa štitnjačom i izaziva suhu kožu i oscilacije u tjelesnoj težini, ali i u temperaturi tijela. Najbolji izvor organskog joda je morska hrana.

Izvor: net.hr