PRAVE NEVOLJE TEK SLIJEDE: Temperatura pada ispod -10 stepeni, stiže novi snijeg!Snijeg, kojeg je ponegdje napadalo i do pola metra, stvorio je brojne probleme, ponajprije u prometu. No, prave nevolje, čini se, tek slijede. Sinoć je temperatura dodatno pala, a ponedjeljak nam donosi novi snijeg.

Prvi vikend u novoj godini donio je pravu zimu. Snijeg je prekrio cijelu regiju.

Uz temperature koje će se tijekom noći i jutra spuštati i ispod – 10 °C i nove količine snijega, čini se da nas na kontinentu tek čekaju snježne nevolje.

Prema prognozama, snijega će najviše pasti u drugom dijelu ponedjeljka, to jeste danas.

Tijekom ponedjeljka će biti pretežno oblačno uz povremene oborine osobito sredinom dana i poslijepodne. U kopnenim predjelima snijeg, a moguća je i kratkotrajna kiša koja se smrzava na tlu.

Na većem dijelu Jadrana kiša, a na sjevernom dijelu može pasti malo snijega. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni, na Jadranu će ujutro zapuhati umjereno do jako jugo i južni vjetar, popodne na sjevernom dijelu u okretanju na sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od -11 do -6 °C , na Jadranu od -2 do 5 °C . Najviša dnevna uglavnom od -5 do 0, na Jadranu 6 do 12 °C.

Snijega će biti i u utorak te ponegdje u srijedu. Sredinom sedmice oborine će biti rjeđe, a dnevne će vrijednosti temperature malo porasti.

Na Jadranu će u prvom dijelu sedmice i dalje biti promjenljivo i pretežno oblačno, povremeno s kišom. Temperatura će se u mjestima uz more sniziti tako da će najčešće iznositi od 0 do 5 °C .


Izvor: net.hrPOGLEDAJTE JOŠ
loading...


Inline
Inline