POVRATAK LEGENDE: Stiže nova, modernija verzija čuvene Nokije 3310, a cijena je tek fantastična vijest

HMD Global, kompanija koja je otkupila prava na korišćenje Nokijinog brenda, svim nostalgičarima i ljubiteljima ovih telefona sprema iznenađenje – modernu verziju modela 3310 koju će predstaviti krajem meseca na Svetskom kongresu mobilnih tehnologija.

Nova verzija Nokije 3310 koštaće 59 evra.

Trenutno nema nikakvih informacija o samom uređaju, ali to verovatno neće biti smartfon, već klasičan mobilni telefon koji bi korisnicima trebalo da omogući upravo one opcije kao i originalni model 3310 – telefoniranje, slanje poruka i snažnu bateriju koja će trajati danima.

Moderna verzija ove neuništive legende većini korisnika, naravno, neće biti primarni telefon, ali mnogima bi mogla da posluži kao dodatni uređaj koji će nositi i koji ih, kada je baterija u pitanju, sigurno neće izneveriti kao pametni telefoni kojima baterija često ne može da izdrži ni jedan radni dan.

Osim ovog modela, HMD Global će u Barseloni predstaviti još dva pametna telefona koje će pokretati Android i koji bi korisnike prvenstveno trebalo da privuku pristupačnom cenom.

Prema informacijama koje kruže internetom, ova će kompanija predstaviti model Nokia 5 sa 5,2 inčnim ekranom (rezolucija 720p), pokretaće ga Snapdragon 430 i imaće 2GB RAM-a i kameru rezolucije 12MP. Cena ovog uređaja na evropskom tržištu biće 199 evra.

Još povoljniji biće model Nokia 3 čija će cena iznositi 149 dolara, ali trenutno nema informacija o specifikacijama koje će ovaj uređaj imati. Takođe, očekuje se da će Nokia u Barseloni najaviti i dolazak modela Nokia 6 na evropsko tržište.

Izvor: Telegraf.rs