POVLAČI SE JEDAN OD NAJPOPULARNIJIH MOBITELA: Eksplodirao većini ljudi, opasan je za život!

Tehnološki div razmatra povlačenje svoje nove perjanice Galaxy Note 7 zbog izvještaja da su se neki od premium uređaja zapalili zbog problema s baterijom.

galaxy-note-7-baterija-eksplozija

Osoba upoznata sa situacijom u tvrtki nije mogla komentirati kada će se to dogoditi ni koliki će biti opseg opoziva, ali je južnokorejska novinska agencija Yonhap, pozivajući se na neimenovani izvor iz Samsunga, objavila da će tvrtka 17.00 sati po lokalnom vremenu sazvati presicu na kojoj će objaviti “globalni” opoziv.

Samsung je odbio komentirati plan opoziva svog premium uređaja, koji je predmet više online pritužbi korisnika koji tvrde da su se njihovi telefoni zapalili tijekom punjenja.

Dok analitičari očekuju da će se situacija s Note 7 brzo riješiti, ovi veliki problemi mogli bi ugroziti oporavak mobilnog dijela Samsunga nakon niza uspješnih proizvoda koji su zaustavili pad tržišnog udjela vodećeg proizvođača smartphonea.

Južnokorejska tvrtka koja je zpraktički sve svoje nade položila u Note 7 i dalje ima jaki prodajni zamah u drugoj polovici godine, posebice u odnosu protiv ne Apple, koji bi svoj novi iPhone trebao predstaviti sljedeći tjedan.

“Oni to moraju momentalno sasjeći u korijenu. Posljednje što žele su memi koji se šire internetom povezujući ime Samsung s baterijama koje eksplodiraju ili nekog ozlijeđuju”, rekao je analitičar Bryan Ma.

U srijedu je Samsung objavio da je obustavio opskrbu novim telefonom za tri vodeća južnokorejska telekoma, te da su pošiljke “odgođene jer se provode dodatna ispitivanja kvalitete”.

Tvrtka nije ulazila u detalje o bilo kakvim problemima s uređajem čija je prodaja krenula 19. kolovoza, a općenito su dobro prihvatili i kritika i korsinici.

Kao odgovor na odgađanje pošiljki ulagači su u četvrtak “skinuli” oko 7 milijardi dolara tržišne vrijednosti Samsung Electronics, ali se raspoloženje popravilo početkom trgovanja u petak pa je cijena dionica poralsza 0,6 posto.

Iako su izvještaji o baterijama koje se zapaljuju ograničeni isključivo na Južnu Koreju i problem bi mogao biti povezan s USB-C kabelima drugih proizvođača, Samsung se odlučio na globalni opoziv.

Pogledajte video:

Izvor: Reuters.com