POTVRDILI ZNANSTVENICI: Ova čudotvorna biljka LIJEČI RAK i ZAUSTAVLJA RAST TUMORA

Nova studija, objavljena u časopisu Science Advances, otkrila je kako popularni kineski biljni lijek Huang-Qin (Scutellaria baicalensis), također poznat i kao kineska kapica, proizvodi spojeve koji mogu pomoći u liječenju raka i bolesti jetre.

kineska-kapica

Kineski kapica se uzgaja u Kini, Sibiru, Mongoliji i Koreji. To je biljka koja se koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini za liječenje raznih stanja uključujući epilepsiju, hepatitis, infekcije i rak. Često se koristi i u kombinaciji s drugim biljkama.

Prethodna istraživanja su pokazala kako određeni spojevi zvani flavonoidi, a koji se nalaze se u korijenu kineske kapice, ne samo da imaju korisno antivirusno i antioksidativno djelovanje, već da mogu ubiti stanice raka, ostavljajući zdrave stanice organizma netaknutima.

Testiranje na životinjama je pokazalo kako flavonoidi zaustavljaju rast tumora, pružajući nadu da bi jednog dana mogli dovesti do učinkovitih tretmana protiv raka ili čak i lijeka.

Prema riječima znanstvenika iz Centra John Innes, temeljito proučavanje procesa sinteze flavonoida omogućit će da se dobiju korisne supstance u količini koja je dovoljna za proizvodnju revolucionarnih suvremenih lijekova.

Izvor: Sci-News