Potresni detalji mučenja dvoje staraca: Razbojnici ih cijelu noć brutalno tukli i mučili…

Supružnike Sejdu i Kasima Gutu brutalno su pretukla i opljačkala dvojica razbojnika, koji su u noći sa srijede na četvrtak upali u njihovu kuću u ulici Brusulje u sarajevskoj općini Stari Grad.

Prema informacijama iz policije, razbojnici su odnijeli određenu količinu novca, a supružnicima je liječnička pomoć pružena u Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo.

“Šta su nam uradili… Navalili su da nas ubiju, uzeli su nam dokumente i papire iz banke. Rekla sam im da u kući nemam novca, da su u banci. Znali su da mi je kćer u Švedskoj, nedavno smo kupili parcelu”, kroz suze je objašnjavala Sejda Guta.

Pokazujući ispreturane stvari u kući te modrice koje je zadobila na glavi, Sejda je ispričala da su dvojica razbojnika u srijedu oko 22 sata upala u njihovu kuću kroz prozor.

“Kasim i ja smo baš legli kad su ušli. Jedan je imao nož, drugi pištolj. Vikali su: ‘Daj dukate, daj novac, gdje su pare… Ili ćete da vas zakoljemo ili ubijemo iz pištolja.’ Govorila sam im da nemam u kući ništa. Svezali su nam trakom ruke i noge. Cijelu noć su nas tukli i bili šakama”, nastavlja Sejda.

Ona kaže da su ih tukli i metalnim bokserima te da jedan od razbojnika nije imao masku i da ga je prepoznala i da, navodno, živi na Obhodži.

“Najteže mi je bilo slušati kako Kasimu pucaju kosti. Kad su odlazili, zaprijetili su nam da ne smijemo zvati policiju”, kaže Sejda.

Ona i Kasim tek su se sutradan, u četvrtak, oko šest sati uspjeli odvezati. Sejda je otrčala do komšinica, koji je pozvao policiju.

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova KS su obavili uviđaj u kući Guta i u toku su aktivnosti radi pronalaska razbojnika. Sejda Guta sumnja da je razbojnike neko nagovorio da napadnu i opljačkaju nju i supruga.

Izvor: avaz.ba