POTRESAN OPROŠTAJ OCA: “Izvini malena, nisam mogao da te zaštitim!”Otac Džesike Vilan (4) koja je prekjučer preminula nakon teške borbe sa rakom ostavio je potresnu oproštajnu poruku na društvenim mrežama.

100496_1beb

Djevojčica je preminula nakon teške jednogodišnje borbe sa rakom. Cijeli svijet saznao je za ovu prelijepu djevojčicu nakon što je njen otac Endi na društvene mreže postavio fotografiju malene Džesike koja se u krevetu previja od bolova. On je to učinio kako bi svijetu skrenuo pažnju na muke koju svi, a pogotovo djeca, proživljavaju kada se bore sa karcinomom.


“Slika raka nisu djeca bez kose sa osmijehom na licu. Stvarna slika je hiljadu puta gora. Ovom fotografijom ne želim nikoga da uvrijedim ili povrijedim, ali se nadam da će ljudi na ovaj način uvidjeti mračnu stranu raka. Možda će neko u budućnosti uspjeti da učini nešto i spriječi da neko drugo dijete ovako pati! Da nijedan roditelj više ne gleda kako mu dijete kopni pred očima”, objasnio je Endi u tom trenutku.

Džesika se razboljela na jesen prošle godine od neuroblastoma. Ljekari su prvo mislili da ima običnu upalu, ali nakon brojnih analiza stigle su najgore vijesti – da Džesika ima rak. Uslijedile su hemioterapija i eksperimentalna liječenja, ali ovoj djevojčici nije bilo spasa. Nakon 13 mjeseci lavovske borbe, bolest je ipak pobijedila. Djevojčica je preminula prekjučer ujutru i za sobom ostavila neutješne roditelje. Njen otac i dalje ne može da se oporavi od šoka, a na svom Fejsbuk profilu ostavio je poruku koja je rasplakala milione ljudi.

“Nisam spreman da te pustim da odeš, princezo. Ti si najdivnija, najjača i najhrabrija i najhrabrija djevojčica i ponosan sam što si moja. Nikad više neću čuti tvoj radostan glasić kako viče: “Tata”, kada me ugledaš na vratima, kao ni tvoj smijeh dok me grliš i golicaš dok se igramo. Imam toliko predivnih uspomena sa tobom, a opet ih je tako malo jer si otišla prerano. Trebalo bi da planiram naše porodično putovanje, a ne tvoju sahranu, da razmišljam koje ćemo pjesmice slušati, a ne kojom ću se oprostiti od tebe.

Povezanost koju smo imali je bila nevjerovatna, uvijek si bila tatina djevojčica. Tvoj zagrljaj je uvijek mogao da me smiri. Izvini što nisam mogao da te zaštitim od svog zla ovog svijeta malena, izvini što si morala da patiš. Ubija me kada pomislim šta si sve morala da proživiš za tako kratko vrijeme… Imaću košmare u godinama koje dolaze. Nedostaješ mi malena! Tvoj glas, tvoj osmijeh, zagrljaj. Nedostaje mi da mi kažeš da me voliš, a to si govorila nekoliko puta na dan.

Nedostaješ mi, Džesika, suze mi kvase obraze svaki put kada pomislim na tebe. Laku noć moj anđele, dođi i zagrli me dok spavam”, napisao je Endi u oproštajnoj poruci.


Izvor: Alo.rsPOGLEDAJTE JOŠ
loading...