POTOP U KOMŠILUKU: Grad u haosu, potopljene operacione sale, raspuštene škole!

Jako nevreme je pogodilo Zadar. Kako javljaju lokalni mediji grad je u haosu, neke škole otkazale su nastavu, a delovi grada su bez struje.

Poplavljene su ulice i podrumi. Zbog velike grmljavine došlo je do kvara na elektromreži. Radnici hrvatskih elektrana su na terenu i očekuje se da kvar ubrzo bude otklonjen.

Navodi se da je iz Meteorološke stanice Zadar javljeno da je od 8 do 10 sati ujutru u tom gradu palo oko 190 litara kiše po kvadratnom metru što je više nego dvostruko od prosečnih mesečnih padavina od 98 litara.

Takođe, lokalni mediji navode i da su operacione sale odeljenja hirurgije zadarske bolnice potopljene, operacije su otkazane, a pacijenti koji nisu prioritetni otpuštaju se kućama.

– Zbog velike grmljavine došlo je do kvara na 110 postrojenju. Delatnici HOPS-a su na terenu i očekujemo otklon kvara. Trenutno nemaju struje Gaženica i Barbaričine u Zadru, kao i Bibinje, Sukošan i Debeljak te Kukljica i Kali – saopšteno je iz elektrodistribucije.

Lokalni mediji javljaju da su poplavljeni delovi zadarske bolnice, prokišnjava sportska dvorana “Krešimira Ćosić” i pojedini poslovni prostori.

Navodi se da vatrogasci i radnici vodovoda imaju pune ruke posla. Mobilne mreže imaju povremene prekide u radu baznih stanica.

Nevreme je juče zahvatilo Istru, a danas se proširilo na zadarsko područje. Uzrok tolikim padavinama je veliki oblak koji se “zalepio” za Velebit, a pošto nema vetra, oblak je statičan, pun je vlage i iz njega pada kiša.

“Trenutno je taj oblak kao mala nuklearna elektrana”, rekao je šef Meteorološke stanice u Zadru Anđelko Vidović i dodao je da će takvo vreme na zadarskom području potrajati do kasnog popodneva.

Izvor: Index.hr