“POŠTEDITE NAS, ŽELIMO ŽIVJETI”: Djeca u sirotištu u Alepu mole…Namlađe dijete u sirotištu ima deset mjeseci, a nastarije 14 godina. Danima nisu vidjeli danje svjetlo. U snimci mole svijet da ih spasi. Trebaju i hranu i vodu.

Djeca iz sirotišta u istočnom Alepu koja su izgubila svoje roditelje u napadima snimila su video u kojem mole međunarodne zajednice za pomoć.


Yasmin Kanuz (10) u videu kaže kako će ovo možda biti posljednji put da je netko vidi i da se čuje njezin glas.

Na snimci se vidi 30-ak djece. Govore o tome kako su im roditelji poginuli i mole svijet za pomoć. Video je objavljen kada je krenula prva evakuacija tisuću civila i pobunjenika nakon pregovora o prekidu vatre.

Pregovori su trajali cijelu noć, a već jutros su se pojavile informacije da je najmanje jedna osoba ubijena kada su snage Bašara al-Asada napale medicinski konvoj koji je krenuo iz utočišta pobunjenika. U tom je utočištu još oko 30.000 ljudi. Snajperi su počeli pucati kada su ranjeni i bolesni krenuli an “sigurnije mjesto”.

Dok je trajala evakuacija 200 ranjenih civila u četvrtak ujutro, djeca u sirotištu molila su za pomoć.

– U sirotištu živim dvije godine. Sa mnom su bili i moji roditelji, ali su oni ubijeni – rekla je jedna curica. Dodala je kako je u sirotištu 47 djece i da trebaju i hranu i vodu.
– Molimo vas da nam pomognete i spasite nas. I mi želimo živjeti normalno kao druga djeca u svijetu – rekla je curica.

Na djecu je pazilo 18 odraslih među kojima su učitelji, psiholozi i kuhari. No, osmero odraslih je pobjeglo nakon što su se bombardiranja intenzivirala.

– Ostalo nas je deset i ostat ćemo do kraja. Štitit ćemo ih – rekao je Muhammad Azraq, ravnatelj sirotišta.

Najmlađe dijete u sirotištu je beba stara deset mjeseci. Spašena je ispod ruševina prošli mjesec. Njezina obitelj je ubijena, piše Daily Mail. Najstarije dijete u sirotištu ima 14 godina. Nakon što su bombardiranja postala vrlo česta, sirotište se preselilo u sklonište ispod zemlje. Danima nisu vidjeli danje svjetlo.

Pogledajte video:


Izvor: 24sata.hrPOGLEDAJTE JOŠ
loading...