POSLJEDNJA ŽELJA: Voljeli su se od osme godine, i umrli poslije 75 godina braka – grleći se!

Zavoljeli su se kada su imali svega 8 godina. Bili su zajedno cijelog života, i nakon 75 godina skladnog braka – umrli su u razmaku od jednog dana. Ali, neposredno prije smrti – ostvarila im se posljednja želja.

57b9fb02-fb34-4634-bb48-267a0a0a0a6c-vjecna-ljubav-feat-preview

Priča koja je rasplakala čitav svijet možda nema sretan kraj, ali vraća… vjeru u ljubav!

Jeannette i Alexander Toczko rijedak su primjer para koji se drži onog bračnog zavjeta – dok nas smrt ne rastavi. A kod njih je slučaj bukvalno bio takav – budući da su se zabavljali od svoje osme godine! Vjerni suprug je do kraja života u novčaniku nosio crno-bijelu sliku svoje supruge – i to iz djetinjstva.

Oboje su rođeni 1919. godine u Connecticutu, kao djeca poljskih imigranata. Iako su bili zajedno od djetinjstva, vjenčali su se 1940. godine – a Alexander je ubrzo otišao u rat. Njegova draga ga je vjerno čekala i, zaista, vratio se.

Zatim je odlučio da se preseli u New York i da se bavi marketingom, a Jeannette ga je i tu pratila. Kasnije su se ponovo preselili u San Diego, gdje je on otvorio fotografsku radnju – a ona mu je bila glavni stilista. Ne samo da su živjeli i stvarali porodicu zajedno, već je ovaj par svaki dan provodio ne razdvajajući se.

Kako kažu njihova djeca, ovaj par je čitavog života imao pravu ljubavnu aferu – jedno s drugim.

“Srca su im kucala kao jedno. Od mojih najranijih sjećanja je bilo tako”, kaže kćerka Aimee.

Međutim, godine su učinile svoje. Alexander je bio pasionirani golfer, i jednog dana je pao i povrijedio kuk. Pao je u krevet, i zdravlje je brzo krenulo da mu se pogoršava. Kako ih ne bi razdvajali, bolničari su krevet donijeli u njihovu kuću i pustili ga da leži pored svoje žene.

Kako je on slabio, tako je i ona polako bivala sve gore. Nedavno se zapitala koji je dan, a djeca su joj rekla da je juni. Pitala je da li je 29. juni, jer je to datum njihove godišnjice braka, i rekli su joj da zaista jeste, iako još uvijek nije stigao taj datum.

I tako su njih dvoje prije smrti doživjeli svoju 75. godišnjicu braka – a time im je ispunjena i posljednja želja. Bili su okruženi cvijećem, balonima i pravom atmosferom slavlja, misleći da zaista jeste 29. juni.

“Čestitali smo im, a majka je bila toliko sretna, jer je znala da on odlazi, ali je ipak dočekao 75. godišnjicu”, prisjećaju se djeca.

Alexander je umro nekoliko dana kasnije, 17. juna. Otišao je onako kako je oduvijek želio – u ženinim rukama.

“Umro je u njenom zagrljaju, baš kako je oduvijek želio. Majka ga je zagrlila i rekla mu “Vidiš, to si želio. Umro si mi u rukama, i volim te. Volim te, čekaj me, brzo stižem””, kaže kćerka, koja je bila u sobi u tom trenutku,prenosi magazin.ba.

Kao i uvijek, pratila je muža do kraja. Umrla je već sljedećeg dana…

Pogledajte video:

Izvor: novi.ba