POLICAJCI SE ŠOKIRALI: Vozač napuhao čak 5 promila…

Čakovečki policajci u nedjelju su, 55 minuta nakon ponoći, u Domašincu zaustavili vozača (36) kombija koji je napuhao pet promila. Izmjerenu vrijednost umanjili su mu za 0,1 promila, odnosno za granicu dopuštene pogreške mjerenja.

Muškarac s područja općine Podturen pijan je vozio kombi koprivničkih registracija, a kod sebe nije imao ni vozačku ni osobnu. Policija ga je uhitila i protiv njega će podnijeti optužni prijedlog.

– Alkohol je jedan od najčešćih uzroka stradavanja u cestovnom prometu. Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor, učinite to bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga izgubili zbog nekoliko „čašica previše“. Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu.

Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola povećava rizik od prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola 0,5 promila postoji dva puta veća mogućnost za izazivanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,2 promila mogućnost je 35 puta veća.

Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sjedaju za upravljače svojih „limenih ljubimaca“ – podsjetila je policija.

Izvor: 24sata.hr